روش‌های تعویض و تعمیر کف پوش آسیب‌دیده

کف پوش های چوبی و لمینت زیبا اما ظریف و حساس هستند و باید به خوبی از آن مراقبت شود. به همین دلیل احتمال این که کف پوش آسیب ببیند بسیار زیاد است. اما این آسیب دیده‌گی چه یک خراشیدگی کوچک باشد یا حفره‌ای بزرگ، می‌توان آن را با تکنیک‌های خویش ساز به خوبی روز اول تعمیر کرد. در این نوشتار چندین روش برای تعمیر انواع آسیب‌های لمینت آورده‌ایم که راه‌حل خوبی برای حل این مشکل است.

لوازم مورد نیاز برای تعمیر کف پوش

  • پیچ‌گوشتی
  • اره گردبر
  • دریل شارژی
  • چکش
  • انبردست
  • کاردک
  • خط‌کش
  • کاتر
  • اسکنه

مواد مورد نیاز برای تعمیر کف پوش

  • محلول شوینده
  • کف پوش اضافه
  • مواد درزگیر کف پوش لمینت
  • چسب چوب

ارزیابی نوع و میزان آسیب کف پوش لمینت

خراشیدگی و پریدگی‌های جزئی را می‌توان با مواد فیلر ترمیم کرد. اما اگر میزان آسیب دیدگی کف پوش شدیدتر است، باید تخته کف پوش را تعویض کنید و این کار را می‌توان در عرض ۲ ساعت انجام داد. برای انجام این کار علاوه بر تخته چوب به اره گردبر، چکش، اسکنه، اورفرز یا اره میزی ، دریل و چسب چوب نیاز دارید.

توصیه بعضی از کارشناسان کف پوش این است که برای تعمیر کف‌پوش آسیب دیده باید قالب پایه را جدا کنید و تخته‌های لمینت را به ترتیب برداشته تا به تخته آسیب دیده برسید. اما این کار هم زمان بر است و هم زمانی صحیح است که قسمت آسیب دیده به دیوار نزدیک باشد. اگر لمینت آسب‌دیده از دیوار فاصله زیادی داشته باشد، روش سریع‌تر این است که آن را برش دهید.

آموزش گام به گام تعویض کف پوش لمینت

تعویض تخته‌های به هم قفل شده:

قسمت مرکزی تخته را بردارید. ابتدا خط برشی به اندازه ۱ تا ۱.۲ اینچ از هر چهار لبه به سمت داخل روی لمینت بکشید. در هر چهار گوشه خط برش سوراخ ۳.۸ اینچی و در هر چهار گوشه تخته کف پوش سوراخ ۱.۴ اینچی با دریل ایجاد کنید.

قطعه مرکزی را با استفاده از اره گردبر از سوراخ به سوراخ برش دهید. عمق برش اره گردبر را کمی عمیق‌تر از ضخامت کف پوش در نظر بگیرید. سپس محافظ تیغه را بلند کرده و تیغه را روی خط برش فرو کنید.

گوشه‌ها را برش دهید

از قسمت مرکزی خط برش به سمت گوشه‌ها برش داده و روی سوراخ متوقف شوید. مراقب باشید برش از سوراخ رد نشود. برشی صاف از بخش مرکزی به سمت درز تخته لمینت ایجاد کنید. برای جدا کردن قسمت‌های برش نخورده با اسکنه روی قسمت‌های برش خورده ضربه بزنید. سپس تمام قطعات برش خورده را بردارید.

حذف لبه پایینی تخته

یک طرف تخته لمینت جدید دارای فاق و طرف دیگر دارای زبانه است. اما تا زمانی که لبه پایینی فاق و زبانه را برش ندهید نمی‌توانید آن را نصب کنید. با کاتر چندین مرتبه روی زبانه برش دهید و در نهایت با اسکنه آن را جدا کنید. سپس با کاتر چوب‌های خراشیده شده را بتراشید.

نکته برای برش زبانه: تیغه را داخل شیار فرو برده و زبانه را از داخل برش دهید. یا از اره میزی استفاده کنید.

مقداری چسب چوب به هر چهار لبه تخته لمینت بزنید. زبانه تخته لمینت جدید را داخل شیار فرو برده و آن را کامل چفت کنید. در انتها چسب‌های اضافه بیرون زده را پاک کنید.

تعویض تخته‌های به هم چسبانده شده

هنگام تعویض تخته‌هایی که به هم چسبیده شده‌اند، برای دسترسی بهتر باید کف پوش را بلند کنید. بیشتر کف پوش های لمینت امروزی با چسب محکم شده‌اند؛ اما به این معنا نیست که نمی‌توان آن را تعمیر کرد. ابتدا تمام مسیرهای برشی که در روش قبل شرح داده شده است را دنبال کنید.

یک قطعه باریک چوبی یا فلزی را زیر درز کف پوش بکشید. سپس آن را با انبردست گرفته و به سمت پایین خم کنید تا زمانی که درز به هم چسبانده شده از هم جدا شود. سپس آن را به سمت بالا بکشید تا تمام چسب‌های باقی‌مانده شکسته شود.

چسب‌های کهنه را تمیز کنید

با استفاده از پیچ‌گوشتی سرتخت یا اسکنه کوچک چسب‌های کهنه را پاک کنید. قسمت شیار را تا جایی که می‌توانید تمیز کنید تا بتوانید اتصال خوبی را با چسب ایجاد کنید. سپس تخته لمینت جدید را نصب کنید.

تعمیر آسیب‌های جزئی کف پوش لمینت

خراشیدگی‌های کف پوش

با افتادن شیء تیز روی کف پوش خراشیدگی ایجاد می‌شود؛ اما برای تعمیر آن به کارشناس نیاز ندارید؛ زیرا خودتان نیز می‌توانید این کار را انجام دهید. اگر تراشه یا تخته اضافی از کف پوش خانه خود دارید، آن را به فروشگاه کف پوش ببرید و آن را با مواد تعمیر لمینت تطبیق دهید. ممکن است نیاز باشد برای این کار دو رنگ را خریداری کرده و با هم ترکیب کنید. یک عدد محلول تمیزکننده کف پوش نیز تهیه کنید.

کف پوش را با محلول تمیز کرده و اجازه دهید خشک شود. مقداری خمیر ترمیم لمینت را روی کف پوش ریخته و با کاردک هم بزنید تا شروع به خشک شدن کند. سپس لایه کمی روی قسمت خراشیده بریزید. سعی نکنید در یک مرحله خراشیدگی را پر کنید. مواد اضافی را با محلول شوینده تمیز کرده و قبل از لایه دوم اجازه دهید به مدت ۱ ساعت مواد خشک شود.

تنظیم بافت

پس از خشک شدن فیلر یا خمیر ترمیم با استفاده از چاقو بافت کف پوش را روی آن کپی برداری کنید. قسمت‌های برش خورده را با ماژیک مبلمان تیره کنید.

بعد از تمام این مراحل کف پوش را طوری تمیز کنید که مثل روز اول تازه و نو به چشم بیاید.

خراشیدگی‌های روی کف پوش زیبایی و جذابیت ظاهری آن را از بین می‌برد؛ اما روش‌های زیادی برای بازگرداندن زیبایی ظاهری آن وجود دارد که در این مقاله شرح داده شد. روش‌هایی که می‌توانید خودتان به راحتی انجام دهید.

Table of Contents

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *