راه اندازی کارگاه نجاری خانگی + معرفی و عکس وسایل نجاری

نجاری همواره از جمله حرفه‌های مورد توجه و جذاب در بین عموم مردم بوده است. کار با چوب، به دلیل ویژگی‌های چوب، رنگ، جنس و بوی آن جذابیت این حرفه را دو چندان نموده است. در دسترس بودن چوب، ماهیت زنده آن و همچنین طبیعت گرم این ماده اولیه موجب شده است تا از آن در صنایع مختلف، از لوازم خانگی گرفته تا ساخت سازه‌های چوبی و سازهای موسیقی به طور گسترده استفاده شود.

راه اندازی کارگاه نجاری خانگی + معرفی وسایل نجاری

نجاری که همیشه حرفه‌ای سنتی به حساب می‌آمد، در سال‌های اخیر با توجه به فراگیر شدن استفاده از مواد خام (Rough) به خصوص در لوازم خانگی، مورد توجه بیشتری نیز قرار گرفته و بسیاری از افراد با سنین نه چندان زیاد جذب این حرفه شده و در کارگاه‌های نجاری شخصی مشغول به فعالیت و تولید مصنوعات چوبی در ابعاد و انواع مختلف شده‌اند. بسیاری از افراد حتی در فضای خانگی خود قسمتی را به فعالیت‌های نجاری خود اختصاص داده‌اند. اما برای راه‌اندازی یک کارگاه نجاری خانگی یا یک کارگاه چوب چه نکاتی را باید در نظر قرار داد؟ این سوالی است که ذهن بسیاری از علاقه‌مندان امروزی به این حرفه را به خود جلب کرده است.

راه اندازی کارگاه نجاری خانگی

کارگاه نجاری خانگی فضایی است نیمه صنعتی که در مجاورت ناحیه‌ای مسکونی واقع شده است. به طور معمول فضای کارگاه‌های نجاری دارای سقف‌های بلند، پلان‌های باز و نور طبیعی زیاد است. ویژگی‌هایی که به ندرت در کارگاه‌ نجاری خانگی به چشم می‌خورد. نکته اول در ایجاد یک کارگاه نجاری خانگی انتخاب مناسب‌ترین فضا است.

این فضا باید به گونه‌ای باشد که علاوه بر دارا بودن نور مناسب و فضای کافی، کمترین آسیب را به محل زندگی و یا در مقیاسی بزرگ‌تر به خانه‌های مجاور وارد آورد. فضای کارگاه به خاطر استفاده از دستگاه‌ها و ماشین‌آلات فضایی پر سر و صدا است؛ بنابراین عامل آلودگی صوتی عاملی است که موجب می‌شود تا کارگاه‌های نجاری خانگی به طبقات پایین‌تر مانند زیرزمین و یا پارکینگ و انبار انتقال داده شوند. در نتیجه، تهویه مناسب، سیستم سرمایش و گرمایش، و همچنین سیرکولاسیون هوای کافی برای فضای کارگاه خانگی نجاری یا کارگاه چوب یک اولویت به حساب می‌آید.

نکته دیگر، فضاهای دسترسی مناسب است. مواد اولیه در هر کارگاه نجاری را الوارهای حجیم و سنگین چوبی تشکیل می‌دهد. جابجایی الوارهای چوب نیازمند فضای نسبتا زیادی است. اگرچه در کارگاه‌های نجاری به دلیل برخورداری از پلان‌های باز چنین مسئله‌ای چندان به چشم نمی‌آید اما در کارگاه‌های نجاری خانگی باید همواره به این مسئله توجه ویژه داشت.

راه اندازی کارگاه نجاری

دسترسی به انبارها و زیرزمین‌ها معمولا از طریق راه‌روهای تنگ و باریک امکان‌پذیر است. فضاهای گردش نیز به طبع آن بسیار کوچک خواهد بود. بنابراین در چنین شرایطی انتقال الوارهای چوب به داخل فضای کارگاه با دشواری زیادی همراه خواهد بود.به لحاظ برق‌کشی و تاسیسات الکتریکی نیز فضای کارگاه نجاری خانگی باید تجهیزات لازم و کافی را دارا باشد. برخورداری از خروجی‌ها و پریزهای برق به تعداد کافی و در محل‌های مخصوص و همچنین استفاده از فیوزهای برق جدا از جمله الزامات یک کارگاه نجاری خانگی یا کارگاه چوب است.

از طرف دیگر، به دلیل محدود بودن فضای در نظر گرفته شده برای یک کارگاه نجاری خانگی، نقشه کارگاه و محل قرارگیری دستگاه‌ها نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. چینش ماشین‌آلات و دستگاه‌ها باید به گونه‌ای باشد تا از فضایی که در اختیار قرار دارد حداکثر استفاده به عمل آید. دستگاه‌های نجاری نیز بسیار متعدد و متنوع هستند و شاید فضای مورد نظر ظرفیت لازم برای قرار دادن تمامی دستگاه‌ها را نداشته باشد.

بنابراین می‌بایست با تحقیق و بررسی‌های لازم، دستگاه‌های ضروری‌تر را تهیه نموده و در کارگاه قرار داد. به لحاظ مصرف برق نیز باید توجه داشت که بسیاری از ماشین‌آلات قدرتمند و سنگین نجاری به دلیل سر و صدای بعضا زیاد و همچنین منابع برق مورد نیاز بسیار قوی، در فضای کارگاه‌های خانگی قابل استفاده نیستند.

بسیاری از این قبیل ماشین‌ آلات سنگین با برق سه‌ فاز کار می‌کنند که معمولا در ناحیه‌های صنعتی در دسترس است و با برق مناطق مسکونی که تک‌فاز می‌باشد قابل استفاده نخواهند بود.اگر انبار، زیرزمین یا قسمتی از فضای پارکینگ‌ را به کارگاه نجاری خانگی خود اختصاص داده‌اید لازم است به این مورد نیز توجه نمایید که طبقات پایین‌تر و به طور مشخص فضاهای ذکر شده، جذب رطوبت بالایی دارند.

رطوبت و تغییر دما، عواملی هستند که می‌توانند الوارهای چوب را از بین برده و یا حداقل از کیفیت آن بکاهند. به همین جهت فضای اختصاص داده شده به کارگاه نجاری خانگی می‌بایست از حیث رطوبت نیز به درستی عایق‌بندی شود تا از کیفیت الوارهای چوبی کاسته نشده و همچنین قسمت‌های فلزی ابزار، لوازم و ماشین‌آلات نیز دچار خوردگی و یا زنگ زدگی نشود.

اساسی‌ترین وسایل کارگاه نجاری خانگی چیست؟

همان طور که ذکر شد، طیف ابزارها، دستگاه‌ها و ماشین‌آلات و وسایل کارگاه نجاری خانگی مربوط به صنعت چوب بسیار گسترده است. به دلیل تخصصی‌تر شدن شاخه‌های مختلف این صنعت، دستگاه‌های مربوطه نیز تخصصی‌تر و حرفه‌ای‌تر و به طبع آن گران‌تر شده‌اند. برای راه‌اندازی یک کارگاه نجاری خانگی قطعا به تمامی دستگاه‌ها و ابزار نیاز نخواهید داشت.

ابتدا باید نوع کار خود را مشخص کنید. در واقع شاخه‌ای از نجاری را که در آن قصد دارید به فعالیت بپردازید از ساخت میز، صندلی و مبلمان گرفته تا ساخت ادوات موسیقی نشان‌دهنده نوع دستگاه مورد نیاز شما خواهد بود. اما به عنوان یک اصل کلی برای کارگاه‌های نجاری خانگی، خرید و استفاده از ماشین‌ آلات سنگین به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. ماشین‌ آلات سنگین به علت قیمت‌ های بعضا بسیار بالا برای یک کارگاه نجاری خانگی به هیچ عنوان توجیه اقتصادی نخواهند داشت.

اساسی‌ترین وسایل کارگاه نجاری خانگی چیست؟

از آن گذشته، این ماشین‌ آلات گران قیمت، فضای زیادی را اشغال نموده، به سختی قابل جابجایی بوده و همچنین در حین کار سر و صدای بسیار زیادی را تولید می‌کنند که برای کار در یک منطقه مسکونی به هیچ وجه مناسب نیستند. در حقیقت این قبیل ماشین‌آلات کاملا برای فضاهای صنعتی و کارگاه‌های نجاری با هدف تولید انبوه طراحی و ساخته شده‌‌اند.

در نتیجه استفاده از دستگاه‌ های برقی پرتابل برای یک کارگاه نجاری کوچک خانگی مقرون به صرفه‌تر است. اما چه دستگاه‌ هایی در عموم شاخه‌ های نجاری کاربردهای بیشتری داشته و اولویت دارند؟ در اینجا به چندین مورد از دستگاه‌ها و ابزار نجاری پرکاربرد در یک کارگاه نجاری خانگی اشاره می‌شود.

اره برقی و یا دستی

نخستین مرحله از پرداخت چوب و ساخت مصنوعات چوبی فرآیند برش‌کاری است. فرآیند برش‌کاری یا به روش دستی و با اره‌های دستی انجام می‌گیرد و یا با اره‌ های برقی مختلف. اره‌ های دستی در ابعاد و اندازه‌ های مختلفی وجود دارند. برای کارگاه خود لازم است حداقل دو اره دستی داشته باشید؛ یکی با دندانه‌ های ریز و برای برش‌های بسیار دقیق و ظریف و دیگری با دندانه‌های درشت‌ تر.

اره برقی یا دستی

اره‌ های برقی اما طیف وسیع‌تری را شامل می‌شوند؛ اره فلکه، اره زنجیری، اره دیسکی، اره میزی، اره فارسی‌بر، اره عمود‌بر و … که از بین آن‌ ها یک اره میزی که قابلیت فارسی کردن نیز داشته باشد به همراه یک اره عمودبر از اولویت بیشتری برخوردارند. چرا که با اره میزی می‌توان برش‌های راسته (برش‌های طولی و برش‌های عرضی) را انجام داده و برش‌های زاویه‌دار و کج (فارسی) را نیز اجرا نمود. به شما پیشنهاد می کنیم مقاله معرفی انواع اره که نوین چوب بطور کامل درمورد اره های گوناگون توضیح داده است را مطالعه نمایید.

از سوی دیگر با استفاده از اره عمودبر می‌توان برش‌ های منحنی را انجام داد. نکته‌ای که در حین کار با اره عمودبر اهمیت دارد آن است که در حین برش به خصوص برش‌های منحنی حرکت دادن اره عمودبر در میان قطعه کار موجب بلند شدن تراشه‌ های سطحی چوب در محل برش می‌گردد. البته با چسباندن یک چسب کاغذی در محل خط برش می‌توان تا حدی از این امر جلوگیری نمود.

اره برقیرنده رومیزی و یا گندگی

استفاده از رنده‌های بزرگ چندکاره کارگاهی در فضای یک کارگاه نجاری خانگی توجیهی ندارد. فضای اشغال شده زیاد و همچنین آلودگی صوتی بسیار بالای این ماشین‌آلات برای کارگاه خانگی نجاری به هیچ وجه مناسب نیستند. اما مدل‌های کوچک‌ تر و کم سر و صداتر هم در بازار وجود دارد که توصیه می‌شود به منظور تسطیح سطوح چوب و یک‌ دست نمودن الوارهای چوب از آن‌ها استفاده نمایید.

رنده رومیزی و یا گندگی

در صورت عدم تمایل به استفاده از رنده‌های رومیزی می‌توانید از رنده‌های دستی استفاده کنید. رنده‌های دستی در 7 سایز مختلف وجود دارند. رنده‌های شماره 3 و 4 کاربرد بیشتری دارند.

رنده رومیزی و یا گندگیدریل برقی

اتصال دوبل یکی از پرکاربردترین اتصالات در میان اتصالات قطعات چوبی است. برای اجرای این اتصالات و استفاده از سوراخ زن برای سوراخ کاری آن به دریل الکتریکی نیاز است. علاوه بر عملیات سوراخ‌کاری در چوب، دریل الکتریکی کاربردهای دیگری نیز دارد؛ با تعویض سری‌های آن می‌توان در باز و بسته نمودن پیچ‌ ها و یا سمباده‌ کاری نیز استفاده کرد. امروزه دریل‌ های شارژی با توجه به قابلیت جابجایی آن به هر نقطه از کارگاه بدون نیاز به برق کاربرد بیشتری نیز پیدا کرده‌اند.

البته در گذشته برای سوراخ‌کاری از دریل‌های دستی استفاده می‌شد که به دلیل صرف انرژی بسیار زیاد برای سوراخ‌کاری امروزه به ندرت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اور فرز نجاری

اور فرز دستگاهی بسیار با ارزش در یک کارگاه نجاری به حساب می‌آید. از این دستگاه استفاده‌های متنوعی می‌شود، از سوراخ‌‌کاری گرفته تا ابزار زنی لبه‌های قطعات چوب. در واقع کاربردهای متنوع و وسیع این دستگاه به واسطه بهره‌مندی آن از تیغه‌های بسیار متنوع و مختلف موجود در بازار است.

فرز نجاری

کمپرسور هوا، میخکوب، منگنه‌ کوب و پیستوله

کمپرسور هوا به تنهایی کاربرد چندانی در نجاری نداشته و شاید بتوان گفت برای پاک کردن وسایل از گرد و خاک حاصل از کار با چوب جز وسایل نجاری خانگی قرار می‌گیرند. اما لوازم جانبی مربوط به کمپرسور باد هستند که به آن قابلیت‌های متنوعی را می‌بخشند. از میخ‌ کوب و منگنه‌ کوب در کنار کمپرسور هوا برای اتصال قطعات چوب استفاده می‌شود. همچنین با بستن یک پیستوله در انتهای شلنگ کمپرسور هوا می‌توان از آن در پاشش رنگ و اتمام کار استفاده کرد.

کمپرسور هوا، میخکوب، منگنه‌ کوب و پیستولهپیچ‌ دستی

یکی از ابزارهای دستی بسیار پرکاربرد در یک کارگاه نجاری، گیره و پیچ‌ دستی است. برای پرس سرد و بستن قطعات چوبی پس از چسب‌ کاری از پیچ‌دستی استفاده می‌شود. البته لازم به ذکر است که طیف بسیار گسترده‌ای از گیره‌ها در بازار موجود است و هر یک به طور تخصصی برای کاربردی خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد. بسته به نوع شاخه‌ای از نجاری که در کارگاه خانگی خود به آن می‌پردازید، گیره مخصوصی را نیاز خواهید داشت و می‌بایست آن را تهیه کنید. گیره‌های F شکل از کاربرد و عمومیت بیشتری در میان شاخه‌های مختلف نجاری برخوردارند.

مغار

مغارها برای کنده‌کاری روی سطوح چوب مورد استفاده قرار می‌گیرند. مغارها نیز در انواع و اقسام گوناگونی در بازار موجود هستند. برای عموم کارهای نجاری مغارهای صاف کاربرد بیشتری دارند. مغارهای گرد بیشتر برای منبت‌کاری و مجسمه‌سازی کاربرد دارند.

چکش

در بین انواع مختلف چکش‌ها از چکش‌های فلزی برای میخ‌کوبی و از چکش‌های چوبی و لاستیکی برای کنده‌کاری به کمک مغار استفاده می‌شود. دسته چکش‌ها به سبب دوام و مقاومت بیشتر و همچنین وزن کمتر معمولا از جنس چوب ساخته می‌شود.

چکشنشانه اتصال کنشکاف

این ابزار که در کشور ما به سختی یافت می‌شود، در نجاری و به خصوص در اجرای اتصالات کنشکاف و کام و زبانه کاربرد بسیاری دارد. سوزن‌های روی قسمت بالای دسته این ابزار که فاصله آن‌ها نیز قابل تنظیم می‌یاشد، با خط انداختن روی سطح چوب محل و خط برش را تعیین می‌کنند.

نشانه اتصال کنشکافجعبه ابزار

یک جعبه ابزار کامل عصای دست هر نجاری خواهد بود. برای کارگاه نجاری خانگی خود حتما جعبه ابزاری شامل متر، کولیس، تراز، گونیا، انبردست، پیچ‌گوشتی چهار سو و دو سو در اندازه‌های مختلف، خط کش، کاتر، میخ‌کش، سوراخ‌کن و مداد تدارک ببینید.

لازم به ذکر است که جدا از تمامی ابزار و دستگاه‌های نام برده، می‌بایست حتما مجموعه‌ای از وسایل و لوازم ایمنی شامل عینک ایمنی، دستکش، محافظ گوش و کفش و لباس کارگاهی تهیه نمایید.

راه اندازی کارگاه سیار نجاری

برای راه اندازی یک کارگاه نجاری سیار، به دستگاه‌های قابل حمل نیاز خواهید داشت. در واقع لوازم و ابزارها لازم است تا حد ممکن دارای ابعاد کوچک‌تر و وزن کم‌تر باشند تا قابلیت حمل ساده‌تری را نیز داشته باشند. در یک کارگاه سیار از ماشین‌ آلات و دستگاه‌ های ثابت مانند کف رنده و گندگی و یا میز برش نمی‌توانید استفاده کنید و به جای آن باید از رنده دستی و یا رنده برقی و همچنین اره دیسکی به همراه اره عمودبر استفاده نمایید. به طور کلی می‌توان گفت در یک کارگاه نجاری سیار استفاده از ابزارهای دستی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند و در نتیجه تجربه و مهارت به عنوان یک مزیت شناخته خواهد شد.

بورس کارگاه‌ نجاری در تهران

با افزایش جمعیت شهر تهران، کارگاه‌های نجاری به حومه این کلان‌شهر منتقل شده‌اند. کارگاه‌های کوچک نجاری در شهر تهران هم در نقاط مختلف شهر پراکنده شده‌اند و در برخی مناطق مانند پل چوبی که یکی از محل‌های توزیع چوب در شهر تهران می‌باشد نیز چند کارگاه کوچک نجاری به طور پراکنده یافت می‌شود.

آموزش نجاری مبتدی تا پیشرفته

عموم کارگاه‌های بزرگ نجاری و واحدهای صنعتی وابسته به چوب در شهر تهران که اکثرا در زمینه تولید انبوه فعالیت می‌کنند در دو ناحیه در شرق و غرب تهران واقع شده‌اند. در شرق تهران، جاجرود چند شهرک صنعتی مانند خرم‌دشت را در اطراف خود جای داده است که عمده فعالیت‌های چوب در آن انجام می‌گیرد. در غرب نیز منطقه احمدآباد مستوفی در شهریار است که چند شهرک صنعتی مانند گلگون، شهرک بهسازان و همچنین شهرک بسیار بزرگ چهار دانگه که اخیرا خود نیز به عنوان یک ناحیه بزرگ صنعتی شناخته می‌شود را در خود جای داده است.

آموزش نجاری مبتدی تا پیشرفته

با توجه به علاقه روزافزون به نجاری در سال‌های اخیر، توجه به آموزش این حرفه قدمت‌دار نیز افزایش یافته است. آموزش نجاری و آموزش کابینت سازی می‌بایست هم به صورت تئوری و هم عملی صورت بگیرد. به عنوان یک کارآموز لازم است در قالب پکیج آموزش نجاری مبانی صنعت چوب، ماهیت چوب و روش‌های ساخت و پرداخت چوب، انواع اتصالات و همچنین اجرای اتصالات را نیز بدانید، ساختار دستگاه‌ها و نحوه کار کردن آن‌ها را شناخته و از خطرات احتمالی کار با دستگاه‌های مختلف آگاه شوید.

سپس با گذراندن دوره‌ای عملی زیر نظر یک نجار ماهر و باتجربه، فرآیند نجاری و کار با چوب را در محیطی واقعی و در یک کارگاه نجاری مجهز تجربه کنید. دانستن نحوه کار با چوب و همچنین نحوه کار با لوازم و ابزار و ماشین‌ آلات برای شروع کار نجاری که مهارتی عملی است به هیچ عنوان کافی نبوده و حتما لازم است با مشقت‌ ها و فنون کار به صورت عملی روبه‌رو شوید. حرفه نجاری جزء رشته‌هایی است که نیازمند دانش، مهارت و تجربه در راستای یکدیگر است.

کارگاه‌ آموزش نجاری در تهران

برای قدم نهادن به حرفه نجاری همانطور که گفته شد بهتر است به صورت تئوریک مبانی و اصول اولیه کار با چوب را فرا بگیرید. به منظور فراگیری مهارت‌های نجاری بهتر است کار خود را از موسسات آموزشی فنی و حرفه‌ای آغاز کنید. اگرچه نجاری در ایران همواره به عنوان حرفه‌ای شناخته شده که به صورت تجربی آموخته می‌شود و رشته‌ای آکادمیک برای آموزش آن در موسسات آموزش عالی تدارک دیده نشده است اما در تهران و در مناطق مختلف مراکز فنی و حرفه‌ای البته به صورت محدود برای آموزش نجاری وجود دارند.

حتی برخی از کارگاه‌های خصوصی نجاری هم به برگزاری دوره‌هایی برای آموزش مبانی نجاری و انتقال تجربیات خود به علاقه‌مندان و داوطلبان پرداخته‌اند. برای نمونه کارگاه نجاری حمزه دفاعی که در تهران و در ناحیه صنعتی خرم‌دشت جاجرود قرار دارد در چند دوره به آموزش نجاری پرداخته است. پکیج آموزشی این دوره شامل

  1. شناخت چوب و عوارض طبیعی آن و همچنین عوارض ناشی از خشک شدن چوب
  2. شناخت اصول کار با دستگاه‌های اصلی کارگاه نجاری مانند اره فلکه، رنده، گندگی و فارسی‌بر
  3. مقدمه‌ای بر شناخت اتصالات و تجربه اجرای یکی از اتصالات
  4. شناخت انواع سنباده و روش‌های پرداخت چوب

و همچنین مقدمه‌ای بر شناخت رنگ و تکنیک‌های رنگ‌کاری چوب است.

هر چند دوره‌هایی به این سبک و سیاق به طور پراکنده در تهران و سایر شهرهای بزرگ برگزار می‌شود اما می‌توان گفت خلا یک فضای آموزشی با ظرفیت‌ها و امکانات مناسب مثلا در قالب یک مدرسه نجاری که بخش‌ های مختلف این مهارت را به صورت حرفه‌ای آموزش داده و کارورزانی حرفه‌ای را تربیت کند به شدت در این حرفه احساس می‌شود.

عکس وسایل نجاری

ما در این بخش برای شما عزیزان عکس برخی از وسایل نجاری را قرار داده ایم

عکس وسایل نجاری

 

عکس وسایل نجاری

عکس وسایل نجارینوین چوب فروشنده انواع دستگاه های نجاری

نوین چوب فروشنده انواع دستگاه های نجاری در تهران و شهرستان ها می باشد . همچنین آموزش اپراتور برای استفاده درست از دستگاه، تأمین قطعات و خدمات پشتیبانی یک محصول از مواردی است که قبل از خرید لوازم نجاری باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشید.

تمامی محصولات ارائه شده توسط شرکت نوین چوب دارای یک سال گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش است.

آموزش اپراتور در محل کارگاه مشتری و توسط کارشناسان مجرب شرکت نوین چوب و به‌صورت حضوری انجام می‌پذیرد که این آموزش‌ها تا حصول اطمینان از فراگیری مشتری نسبت به عملکرد این ماشین در زمان استاندارد ادامه خواهد داشت. از محصولات نوین چوب می توان به خراطی ، سی ان سی چوب ، اره فلکه سی ان سی ، دستگاه سوراخ زن و … اشاره کرد .

در صورت نیاز به مشاوره جهت خرید محصولات نوین چوب با شماره 02191001018 تماس حاصل نمایید و یا به آدرس اینستاگرام نوین چوب به آدرس novinchoobco دایرکت دهید تا مشاوران ما شما را بطور کامل راهنمایی کنند.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *