ام دی اف یکی از بهترین چوب برای ساخت کابینت می باشد . آشپزخانه به قلب خانه شناخته شده است و طرح و جنس کابیت برای خانم ها بسیار اهمیت دارد که بهترین چوب برای ساخت کابینت آشپزخانه ام دی اف می باشد . ما در این مقاله قصد داریم تا بصورت گام به گام همراه با عکس برای شما آموزش ساخت کابینت ام دی اف را شرح دهیم تا به راحتی در این حوزه مشغول به کار شوید .
کابینت سازی ام دی اف ( MDF ) آشپزخانه
آشپزخانه اگر مهمترین بخش یک خانه نباشد اما حداقل به عنوان یکی از مهمترین بخشهای آن به شمار میرود. آشپزخانه در واقع مانند یک کارگاهی عمل میکند که عمده فعالیتهای اعضای یک خانه در آن صورت میگیرد. بنابراین نیازمند فضای مناسب به منظور نگهداری وسایل و لوازم مختلف از ظروف مختلف گرفته تا مواد غذایی و ادویهجات میباشد.
به هنگام خرید و یا ساخت کابینت ام دی اف همواره این سوال به ذهن خطور میکند که برای کابینت استفاده از چوب خام و طبیعی مناسبتر است و یا MDF؟ عموما چنین تصور میشود که چوب طبیعی محکمتر بوده و دارای دوام به مراتب بیشتری است و در مقابل بعضی دیگر نیز بر این باور هستند که MDF سبکتر و به مراتب ارزانتر است.
اما در واقع چوب طبیعی و MDF هر دو دارای مزایا و معایب مخصوص به خود هستند و نمیتوان به طور کلی استفاده از یکی را بر دیگری ترجیح داد؛ بلکه نیاز تعیینکننده برتری یکی از این دو است. امروزه MDF به دلیل برخورداری از ظرفیت و مقاومت بسیار بالا در برابر تغییرات دما و رطوبت و همچنین به دلیل عدم برخورداری آن از تراشههای سطحی و گرههای موجود در چوب پس از اجرای رنگکاری که باعث ایجاد سطوح صافار و یکنواختتری میشود در کابینت سازی به چوب ارجحیت داده میشود. به بیان ساده، MDF پیچ و تاب نخورده و به مرور زمان تاب برنمیدارد، در نتیجه بر خلاف چوب دچار ترک خوردگی هم نمیشود.
در طراحی کابینتهای یک آشپزخانه انتخاب نقشهای مناسب برای کابینتها نکتهای بسیار حائز اهمیت است؛ نقشهای که علاوه بر زیبایی، کارایی لازم را دارا بوده و نیازهای خواسته شده را برآورده نماید. ابعاد و همچنین نحوه جانمایی کابینتهای آشپزخانه همواره باید برای جا دادن لوازم برقی حجیم آشپزخانه مانند یخچال در بعضی موارد ماشین لباسشویی و سایر وسایل مانند گاز فضای لازم و مناسب را داشته باشد.
کشیدن طرح اولیه برای جانمایی کابینتها و سایر لوازم و وسایل مربوط به آشپزخانه از جمله الزامات ضروری است؛ چرا که دید روشنتری را از فضای آشپزخانه پیش از اجرای کابینتها به دست میدهد. در واقع به هنگام کشیدن پلانها و مقاطع مختلف از کابینتها ایرادات و نواقص احتمالی مشخص شده و از اتلاف زمان و هزینهها در حین اجرای کار جلوگیری به عمل میآید. هر چه زمان بیشتری برای کشیدن نقشه اختصاص داده شود، اجرای کابینتها با دقت بیشتری همراه بوده و نتیجه کار با ام دی اف نیز مطلوبتر خواهد بود.
اجرای یک آشپزخانه کارآمد به سه عامل اصلی بستگی خواهد داشت: فضای مناسب برای کار با ام دی اف، نور مناسب روی سینک ظرفشویی و همچنین روی گاز و به طور کلی محل پخت و پز غذا، و از همه مهمتر سازماندهی مناسب کابینتها به نحوی که تمامی لوازم و احتیاجات از محل مربوط به ظروف مختلف گرفته تا محل نگهداری ادویهجات و حبوبات همگی در دسترس باشند. ممکن است حتی گاهی در نخستین نگاه برای ایجاد سه عامل فوق کاملا ناکافی به نظر آید، اما میتوان حتی در کوچکترین فضاها نیز با طراحی مناسب کابینتها فضای بهینهای را ایجاد کرد.
اساس طراحی نقشه یک آشپزخانه را مثلثی که از به هم وصل کردن نقاط مربوط به محل گاز، یخچال و سینک ظرفشویی به دست آمده تشکیل میدهد. هر چه ابعاد این مثلث کوچکتر باشد، فضای آشپزخانه کارآمدتر و بهینهتر خواهد بود. همانگونه که در تصاویر زیر مشاهده میکنید، الگوهای متفاوتی برای طراحی کابینتهای یک آشپزخانه وجود دارد.
متداولترین الگوها برای طراحی فضای یک آشپزخانه عبارت هستند از الگوهای U شکل و L شکل که بیشترین کارایی را در بین تمامی الگوها دارا بوده و مثلث شکلدهنده محل قرارگیری یخچال، گاز و سینک ظرفشویی به بهترین نحو در فضای آشپزخانه قرار خواهد گرفت. یک آشپزخانه بزرگ از یک فضای اضافی در مرکز خود نیز بهره خواهد برد و در عین کوچک نمودن مثلث ذکر شده، فضای بیشتری را نیز به کابینتها اختصاص میدهد
به طور عکس، الگوی خطی برای فضاهای بسیار کوچک حداکثر کارایی را خواهد داشت. لازم است برای تمامی وسایل و لوازم آشپزخانه ابعاد و اندازه مورد نیاز هر کدام را به دقت در نظر گرفته و پیش از اجرا در طراحی به آن اختصاص داد. به عنوان مثال، در طرفین سینک ظرفشویی باید فضایی معادل 70 تا 80 سانتیمتر را برای قرار دادن ظروف کثیف و یا ظروف شسته شده اختصاص داد، در هر دو طرف یک اجاق گاز نیز باید به اندازه 50 سانتیمتر فضا وجود داشته باشد. همچنین برای باز و بسته شدن درهای یخچال و فریزر، در ماشین لباسشویی و همچنین در فر و مایکروویو میباست فضایی مناسب در نظر گرفته شود.
در واقع تصاویر بالا نشاندهنده چگونگی کارکرد مثلث رابط بین یخچال و سینک ظرفشویی و اجاق گاز هستند. برای بیشترین کارایی و رسیدن به حالت بهینه، محیط این مثلث نباید از 7.5 متر تجاوز کند. این در حالی است که اگر محیط این مثلث به 6 متر برسد، ایدهآلترین حالت برای یک آشپزخانه خواهد بود.
برای طراحی کابینتهای یک آشپزخانه و اختصاص دادن فضای مناسب برای کاربریهای مخصوص به آشپزخانه، ابتدا ابعاد آشپزخانه را در مقیاس مورد نظر خود روی کاغذ و یا در نرمافزارهای مربوط به نقشهکشی ترسیم نموده و سپس وسایل و لوازم اصلی آشپزخانه را در همان مقیاس روی نقشه خود ترسیم کنید و با جابهجا نمودن آنها روی کاغذ بهینهترین حالت را برای آشپزخانه مورد نظر به دست آورید. برای عبور و مرور راحتتر در فضای آشپزخانه در صورت وجود جزیره در آن، لازم است در اطراف آن حریمی به اندازه حدودا 1 متر وجود داشته باشد.
آشپزخانه تک دیوار؛ مناسبترین گزینه برای آپارتمانهای کوچک و لوازم و وسایل آشپزخانه نه چندان بزرگ.
آشپزخانه U شکل؛ که از بالاترین کارایی در میان الگوهای مختلف آشپزخانه برخوردار است. شاید بتوان گفت دو گوشه موجود در آن تنها نقص این الگو است. چرا که این دو گوشه فضای نسبتا قابل توجهی را اشغال مینماید.
آشپزخانه با یک راهرو در وسط؛ که الگویی است با کارایی بیشتر از الگی خطی. البته در صورتی که این راهرو در میان خانه و محل رفت و آمد قرار داشته باشد به عنوان نقطه ضعف این الگو به شمار خواهد رفت.
آشپزخانه L شکل؛ این الگو از الگوهای خطی و همچنین الگی دارای راهرو در وسط الگوی به مراتب کارآمدتری است. در این الگو میتوان مثلث کاری آشپزخانه را به مقدار پایینتری تعیین نمود.
آشپزخانه L شکل یه همراه جزیره؛ که از الگوی L شکل کارآمدتر بوده و این قابلیت را دارد تا بتوان اجاق گاز را در فضایی جدا تعبیه نمود.
در دو تصویر زیر جانمایی و نحوه قرارگیری کابینتهای MDF در یک آشپزخانه L شکل را نشان میدهد. همانطور که ملاحظه میکنید محل قرارگیری کابینتهای ردیف بالا و پایین با حروف لاتین متمایز مشخص شدهاند.
آموزش mdf کابینت سازی
کابینت سازی را میتوان به طور کلی به سه مرحله طراحی، اندازهگیری و ساخت، و نصب کابینتها تقسیم کرد. در طراحی کابینتهای آشپزخانه، ابعاد و الگوی آشپزخانه از جمله عوامل بسیار مهم هستند که به تفصیل به آن پرداخته شد. پس از طراحی محل و نحوه قرارگیری کابینتها اندازهگیریهای دقیق انجام میگیرد و با توجه به اندازههای به دست آمده قطعات تشکیلدهنده کابینت (MDF) ابتدا برش خورده میشود. پس از برش دادن قطعات MDF به ابعاد دلخواه و به منظور پیشگیری از نفوذ رطوبت و همچنین حفظ زیبایی ظاهری کابینت، قطعات لبه چسبان میشوند. جنس نوارهایی که روی لبه قطعات MDF با دست و یا با دستگاه پرس چسبانده میشود متفاوت بوده اما عموما از چوب یا پی وی سی (PVC) استفاده میشود.
پس از لبه چسبانی، سوراخکاریهای لازم در محلهای مربوط به اتصال قفسهها به یکدیگر و همچنین در محل مربوط به نصب ریل کشوها میبایست صورت بگیرد. در هنگام سوراخکاری باید همواره در مورد سوراخهای خارجی (که از بیرون قابل دیدن هستند) این نکته را در نظر داشت که محل سوراخ از بیرون حتما باید خزینه گردد. پس از اجرای کار و نصب کابینتها میتوان روی محل سوراخها را با پوششهای چسبی پوشاند.
پس از سوراخکاری میبایست قطعات را به هم متصل نموده و اصطلاحا سر هم کرد. نکته بسیار مهم در این مرحله، اندازهگیری قطری قفسههای سر هم شده است تا اصطلاحا دوییدگی قفسهها گرفته شود. این اندازهگیری به منظور پیشگیری از مشکلات احتمالی در هنگام نصب کابینتها انجام میشود.
آموزش اندازهگیری کابینت ام دی اف (mdf)
اندازهگیریهای استاندارد برای کابینتهای آشپزخانه بر مبنای آناتومی انسان و دانش ارگونومی صورت میگیرد. به عنوان مثال سطح روی کانتر آشپزخانه برای راحتی بیشتر میبایست در ارتفاع کمر یک فرد عادی (یعنی در حدود 90 تا 100 سانتیمتر از سطح زمین) قرار بگیرد. به علاوه برای پاخور کابینت (تو رفتگی در پایینترین قسمت کابینت که هنگام ایستادن جلوی کابینت و کار کردن فضای مناسب برای پا را در اختیار قرار میدهد) رقمی به میزان 10 سانتی متر و همچنین به میزان 3 سانتیمتر برای سطح رویی کابینت میبایست اختصاص داد. در این صورت یک کابینت استاندارد ارتفاعی مفید و در حدود 70 سانتیمتر خواهد داشت.
کابینتهای بالایی برای دسترسی راحتتر معمولا عمق کمتری دارند. یک قانون کلی برای اندازه کابینتهای بالایی این است که قسمت پایین این کابینتها به طور حدودی با سرشانه انسان ارتفاع یکسانی داشته باشد. در واقع این فاصله فضایی است برای قرار گرفتن وسایلی مانند مایکروویو در بین کابینتهای بالایی و کابینتهای پایینی. میتوانید حتی چند سانتیمتری در زیر کابینتهای بالایی را برای تعبیه کردن یک منبع نوری مانند ریسههای شلنگی اختصاص دهید.
هنگامی که ارتفاع و عمق کابینت خود را مشخص کردید میتوانید تقسیمات عرضی کابینتها، درها و کشوها را طراحی نمایید. کار خود را ابتدا با تعیین محل سینک ظرفشویی و دیگر لوازم و وسایل حجیم آشپزخانه آغاز کنید و سپس فضای باقیمانده در ردیف را به کابینتها اختصاص دهید. بسته به نیازهای شما، عرض کابینتها میتواند کوچو یا بزرگ باشد و همچنین تعداد و عرض کشوها نیز به احتیاجات شما بستگی خواهد داشت.
به منظور حفظ توازن بصری و همچنین تولید سادهتر کابینتها، ابعاد آنها را به یک نسبت تعیین کنید. برای مثال، ابعاد درهای یک قفسه با دو در، دو برابر ابعاد در یک قفسه با یک در باشد. ابعادی معادل 75 تا 90 سانتیمتر برای عرض یک قفسه نسبتا بزرگ کاملا مناسب خواهد بود. همچنین به یاد داشته باشید که برای حفظ زیبایی ظاهری کابینتها لازم است ابعاد قفسههای کابینت و درهای آنها در بالا و پایین یکسان باشد. تصویر زیر مقطعی از یک کابینت به همراه ابعاد و اندازههای استاندارد مربوط به آن را نشان میدهد.
تصویر زیر چگونگی تقسیمات عرضی را در یک ردیف کابینتها نشان میدهد. در ردیف پایینی کابینتها، ابتدا ماشین ظرفشویی و سینک جانمایی شده و سپس باقیمانده فضا به کابینتها و تقسیمات مربوط به قفسهها اختصاص یافته است. در مرحله بعد قفسهها به کشوها و درها تقسیم شدهاند. در این نمونه ردیف کابینتهای بالایی نیز برای همخوانی با ردیف کابینتهای پایینی همانند آنها تقسیمبندی شدهاند.
نحوه تقسیمبندیهای متفاوت کابینتها در ردیفهای بالایی و پایینی را نیز میتوانید در این تصویر با هم مقایسه کنید.
آموزش نصب کابینت mdf
برای نصب قفسههای کابینت، ابتدا باید محل مربوط به قرارگیری قفسهها را روی دیوار علامتگذاری کرد. برای سهولت در علامتگذاری کابینتها روی دیوار میتوان از چند قطعه باریک و بلند چوب و یا ترجیحا MDF (به دلیل عدم پیچخوردگی آن) طبق تصاویر زیر استفاده کرد.
ابتدا عرض، عمق و ارتقاع کابینتها را روی قطعات اندازهگیری کنید و سپس قطعات به راهنمای شما برای علامتگذاری روی زمین و دیوار تبدیل خواهند شد.
پس از علامتگذاری محل قرارگیری کابینتها، محل خروجی لولهکشیهای آب و گاز و همچنین داکتهای برق را نیز با استفاده از تراز علامتگذاری کنید.
در فرآیند نصب کابینتهای یک آشپزخانه ابتدا کابینتهای ردیف پایین و سپس کابینتهای بالایی نصب میگردند. البته بعضی نیز بر این باورند که نصب کابینتهای بالایی در قدم اول به دلیل عدم مزاحمت کابینتهای پایینی به مراتب سادهتر است.
دوره کابینت سازی ام دی اف فنی حرفهای (mdf)
سازمان فنی و حرفهای، به عنوان نهاد اصلی آموزشهای فنی و حرفهای در کشور، با شناخت دقیق فرصتهای شغلی موجود در بازار کار و با اشراف کامل بر موضوع رشتههای صنایع چوب ، از چندین سال پیش در زمینه آموزش رشته کابینتسازی mdf اقدامات مفیدی انجام داده و در مراکز مختلف این سازمان در اکثر نقاط کشور ، از داوطلبان فراگیری کابینتسازی ثبت نام نموده و دورههایی را برگزار مینماید.
عموما این دورهها رایگان بوده و هزینه چندانی ندارد و معمولا در بازه زمانی شش ماهه انجام میشود.
هنرستانهای فنی و کار و دانش نیز که زیرمجموعه وزارت آموزش و پرورش هستند، در رشته صنایع چوب در کنار آموزش مهارتهای مختلف صنعت چوب، آموزش گام به گام طراحی کابینت را نیز به صورت پایهای و اصولی به هنرجویان خود آموزش میدهند.
کارگاه آموزش نجاری ( آموزش کابینت سازی )
دوستانی که می خواهند وارد صنف کابینت سازی شوند، جدا از واحدهای فنی و حرفهای و همچنین هنرستانهای کار و دانش، میتوانند در دورههای خصوصی و نیمه خصوصی برگزار شده در شهرهای مختلف شرکت نموده و مهارت کابینتسازی و کار با چوب ام دی اف را فرا گیرند. از جمله این دورهها، کارگاههایی است که شرکت سامان چوب در زمینه اصول طراحی ، ساخت و نصب کابینت آشپزخانه برگزار مینماید. علاقهمندان این حوزه می توانند در دوره های شرکت سامان چوب که برای افراد مبتدی تا حرفه ای طراحی شده است شرکت نموده و این مهارت را به دست آورند.
از آن گذشته، گروه آموزشی وودیانو نیز به برگزاری دورههای مختلف در ارتباط با صنعت چوب پرداخته است. کارگاه یک روزه آموزش نجاری مقدماتی، پایهایترین کلاس برای یادگیری نجاری و شروع به کار در تمامی رشتههای هنرهای چوبی است. این کارگاه برای یادگیری بهتر و سریعتر هنرهایی مانند نجاری، گرهچینی، ساخت درب و پنجره چوبی، ساخت آلاچیق و پرگولا، ساخت کابینت ام دی اف ( چوب )، ساخت اسباببازیهای چوبی، ساخت مبلمان، ساخت انواع دکوراسیون چوبی، ساخت انواع وسایل دکوراتیو چوبی، ساخت انواع سازهای موسیقی، رنگکاری چوب، منبت، معرقکاری، سوختهنگاری، هنر چوب و رزین، ساخت کلبه و خانههای چوبی لازم و مفید است.
توجه داشته باشید که قبل از شروع کابینت سازی و رفتن به دوره بطور کامل درمورد این حرفه و وسایل مورد نیاز تحقیق کنید. برای مثال برای شروع باید دارای دریل یا دریل شارژی ، فارسی بر ، مغار ، سنگ رومیزی و مغار تیز کن ، اره میزی و … باشید .
نوین چوب فروشنده انواع ماشین آلات صفحه ای
نوین چوب فروشنده انواع ماشین آلات صفحه ای مانند سی ان سی ، لبه چسبان ، سوراخ زن صفحه ای و… در تهران و شهرستان ها می باشد . از دیگر محصولات نوین چوب می توان به اره فلکه ، خراطی ، پانل بر و … اشاره کرد
دانلود رایگان آموزش ساخت کابینت ام دی اف ( MDF )
تلاش کردیم در این مقاله آموزش ساخت کابینت ام دی اف را برای شما بصورت قدم به قدم بیان کنیم همچنین میتوانید برای دانلود رایگان آموزش ساخت کابینت، شامل مراحل اندازهگیری، ساخت و نصب کابینت MDF روی لینک زیر کلیک کنید: