ماشین الات نجاری و راهنمای خرید آن

دنیای ماشین الات نجاری و صنعت چوب دنیای بزرگی است. هرچه از عمر صنعت چوب و ماشین الات صنایع چوب می‌گذرد، امکانات و قابلیت‌های آن بیشتر می‌شود. صنعت چوب گستردگی بسیار زیادی دارد و تولید کنندگان دستگاه‌های نجاری، با توجه به نیاز مشتریان خود، اقدام به تولید ماشین الات نجاری می‌کنند. تنوع بالای ماشین الات نجاری به دلیل تنوع بالای رشته‌های زیر مجموعه صنعت چوب است. انتخاب یک ماشین مناسب برای کار و کسب شما باید با توجه به نوع نیاز مجموعه تولیدی انجام پذیرد. شاید یک ویژگی منحصر به فرد یک ماشین نجاری در میان سایر هم رده‌های خود تأثیر بسزایی در سرعت بخشیدن به روند تولید داشته باشد.

انواع دستگاه‌های مورد استفاده در صنعت چوب

در یک دسته‌بندی ساده، می‌توان ماشین الات صنعت چوب را در سه دسته خانگی، کارگاهی و صنعتی تقسیم‌بندی کرد. این دسته‌بندی، نشان از علاقه افراد عادی جامعه به کار با چوب در فضای خانه را هم می‌دهد. همچنین سازه‌های چوبی به حدی گستردگی دارند که حتی در خانه هم می‌توان به تولید مصنوعات چوبی پرداخت.به دلیل تنوع بسیار بالای دستگاه‌های موجود، در زمان خرید ماشین الات نجاری باید دقت بسیار بالایی داشته باشید. استفاده از یک دستگاه صنعتی در کارگاه خانگی به هیچ عنوان منطقی نیست چون این دستگاه‌ها برای استفاده در فضای خانگی طراحی نشده‌اند. در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت.

ماشین الات خانگی صنایع چوب

این دستگاه‌ها با توجه به نوع کاربرد و شرایط استفاده از آن ها عموما سبک و قابل جابجایی هستند  و دارای حجم و توان کم تری نسبت به انواع کارگاهی و صنعتی هستند.بیشتر این دستگاه‌های نجاری را می‌توان با پسوند ((رومیزی)) یافت. به‌عنوان مثال گندگی رومیزی یکی از انواع گندگی است که به واسط وزن کم آن، قابلیت جابجایی آسان را خواهید داشت.

البته برخی فعالان صنعت چوب از این مدل‌ها در کارگاه‌های نیمه‌صنعتی هم استفاده می‌کنند. در دستگاه‌های خانگی نجاری، نباید به دنبال قدرت و سرعت بالا در اجرای کار باشید، همچنین استفاده از قطعات بزرگ و حجیم در این دستگاه‌ها منطقی نیست و به نتیجه مطلوبی نخواهید رسید. زمان مناسب برای کار با ماشین الات نجاری خانگی بسیار پایین‌تر از سری صنعتی آن است. نمی‌توان با دستگاه‌های خانگی ساعت‌های متوالی کار کرد.

ماشین الات خانگی صنایع چوب

دستگاه‌های خانگی نجاری دارای برق تک فاز هستند و قیمتشان به نسبت دستگاه‌های کارگاهی و صنعتی، به‌مراتب پایین‌تر است. شرکت های تولید کننده ابزار هم دستگاه‌های خود را در سری‌های مختلف وارد بازار می‌کنند به‌عنوان مثال شرکت ماکیتا محصولات سری خانگی خود را با علامت SSP به بازار عرضه می‌کند. اگر علاقه‌مند به نجاری در خانه هستید و فضا و بودجه کافی برای خرید ماشین آلات نجاری ندارید، پیشنهاد ما به شما، خرید ابزار الات نجاری سری خانگی هست.

ماشین الات کارگاهی صنعت چوب

بیشتر دستگاه‌های موجود در کارگاه‌های نجاری فعال در کشور، از نوع کارگاهی هستند. این تجهیزات صنعت چوب در دو مدل تک فاز و سه فاز تولید می‌شوند و طیف گسترده‌ای دارند. دستگاه‌های تک فاز نجاری از نظر شکل ظاهری تفاوتی چندانی با مدل‌های سه فاز آن ندارند. تفاوت دستگاه های تک فاز و سه فاز در نوع موتور استفاده شده در آن هاست.

موتور تک فاز در مقایسه با نمونه های سه فاز در حجم برابر دارای قدرت کمتری است. با توجه به اینکه فراهم سازی برق سه فاز به راحتی امکان پذیر نیست و هر کارگاهی کوچک یا خانگی به این برق مجهز نیست، شرکت‌های تولید کننده برای این دست از مشتریان ماشین الات با موتور تک فاز فراهم می‌کنند.با توجه به صنعتی بودن ماشین الات نجاری، بهترین موتور، نوع سه فاز آن است. این موتورها قدرت بیشتری دارند و مشکلات دستگاه‌های تک فاز را ندارند. عملیات برش، رندیدن و پرداخت چوب با دستگاه‌های سه فاز با قدرت و کیفیت بیشتری انجام می‌شود.

ماشین الات صنعتی مخصوص کارخانه‌ها

همان‌طور که از نام این دستگاه‌های پیداست، ماشین الات صنعتی در کارخانه‌ها و کارگاه‌های صنعتی بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. فلسفه ماشین الات صنعتی چوب، انجام کار با سرعت، دقت و کیفیت بالاتر است. در این دستگاه‌ها تلاش می‌شود اپراتور سهم کمتری از کار را بر عهده داشته باشد. خرید ماشین الات نجاری صنعتی زمانی مقرون به‌صرفه هست که برنامه برای تولید سازه‌های چوبی در تعداد بالا داشته باشید.تمامی ماشین الات نجاری صنعتی سه فاز هستند. این ماشین الات در انواع دستی، PLC و CNC و NC تولید و به بازار عرضه می‌شوند.

ماشین الات صنعتی مخصوص کارخانه‌هاماشین الات دستی صنعتی

 در ماشین الات نجاری دستی، انجام کار با مهارت اپراتور صورت می‌پذیرد. اپراتور در این دستگاه‌ها نقش اساسی را ایفا می‌کند. با توجه به تخصصی بودن ماشین الات نجاری، مهارت اپراتور در کنترل دستگاه اهمیت بالایی دارد. از جمله این دستگاه‌ها می‌توان به رنده میزی نجاری اشاره کرد.

در رنده میزی اپراتور تخته چوبی را به اصطلاح یک رو یک نر می‌کند و تخته آماده برای برش یا دیگر کارها می‌شود.

ماشین الات PLC نجاری

ماشین الات پی آل سی نسل جدید ماشین الات نجاری هستند که بخشی از فرایند انجام کار را به‌صورت اتوماتیک انجام می‌دهند. البته تمامی فرایند کار اتوماتیک نیست؛ اما اپراتور پس از تنظیم اولیه دستگاه برای انجام کار با پیچیدگی خاصی روبرو نیست. PLC رایانه کنترل‌گر تک منظوره‌ای است که به دلیل ویژگی‌های خاصش بیشتر برای کنترل فرایندهای مکانیکی یا صنعتی مانند خطوط تولید استفاده می‌شود. در ماشین الات PLC بخش از کار با استفاده فرامین اپراتور به دستگاه از طریق PLC انجام می‌شود و بخش دیگر فعالیت مانند خوراک دهی و دریافت قطعه کار توسط اپراتور انجام می‌شود.

از دستگاه‌های PLC می‌توان به دستگاه زبانه زن نیمه اتوماتیک اشاره کرد. اپراتور ابتدا تنظیمات را در دستگاه مشخص می‌کند. سپس قطعه کار بر روی میز دستگاه قرار می‌گیرد و دستگاه به‌صورت اتوماتیک زبانه را بر روی قطعه چوبی اجرا می‌کند.در ماشین الات PLC مسئولیت اپراتور به نسبت روش دستی کم‌تر هست و پیچیدگی‌ها و دردسرهای روش دستی را ندارد.برنامه پذیری، انعطاف بالا در تولید، کمترین میزان خطا،سرعت و دقت بسیار بالا و حفظ این سرعت و دقت در تیراژ های گسترده و بالا از بزرگترین مزیت های یک ماشین مجهز به PLC است.

ماشین الات CNC نجاری

به‌طور کلی هر دستگاهی که حرکت در آن توسط رایانه کنترل می‌شود را می‌توان سی ان سی (cnc) نامید. CNC کوتاه شده عبارت Computer Numerical Control و به معنای کنترل عددی توسط کامپیوتر است.در حقیقت دستگاه‌های سی ان سی همان ماشین‌های دستی ساده هستند که به یک بخش کنترل‌گر مجهز شده‌اند. این بخش کنترل‌گر یا کنترلر بخش اصلی دستگاه CNC محسوب می‌شود. ماشین الات سی ان سی به‌صورت اتوماتیک فرایند اجرا و محاسبات را به‌صورت اتوماتیک انجام می‌دهد. اگر علاقه‌مند به چوب و دستگاه‌های نجاری باشید، مطمئناً با CNC و طرز کار آن آشنا هستید.

ماشین الات CNC نجاری

در صنعت چوب می توان به  انواع مختلفی از دستگاه‌های CNC مانند:

  • دستگاه پانل بر سی ان سی
  • اره فلکه سی ان سی
  • دستگاه خراطی سی ان سی
  • دستگاه تراش سی ان سی
  • دستگاه سی ان سی منبت و… اشاره کرد.

دستگاه‌های سی ان سی مناسب مجموعه‌های تولیدی بزرگ یا مجموعه‌های خدماتی صنعت چوب هستند. اگر یک کارگاه نجاری کوچک دارید، به‌جای خرید ماشین CNC بهتر است از مجموعه‌های خدمات CNC کمک بگیرید.

راهنمای خرید ماشین الات نجاری دست دوم

ماشین الات نجاری نسبتاً عمر بالایی دارند و اگر از آن‌ها به خوبی استفاده کنید سال‌های سال در کنار شما خواهند بود. شاید اره فلکه، گندگی، رنده میزی، میز فرز و دستگاه‌های چند کاره نجاری را دیده باشید که بیش از 40 سال است در کارگاه‌های نجاری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سرویس دوره‌ای و تنظیم درست دستگاه از عواملی است که باعث افزایش عمر دستگاه‌های نجاری شود.برای خرید ماشین الات نجاری دست دوم در ابتدا باید به شکل ظاهری دستگاه توجه کنید. هرگونه ترک، جای جوش، جای ضربه، رنگ پریدگی غیر عادی، جای سوختگی و… می‌تواند از نشانه‌های وجود مشکل فنی در دستگاه باشد. در صورتی که از نظر ظاهری هیچ مشکلی در دستگاه مشاهده نکردید، ماشین را روشن کنید تا امکان آزمودن قسمت‌های مکانیکی و برقی دستگاه را داشته باشید.

ماشین دسته دوم نجاری را با توجه به کارکرد آن، مورد بررسی قرار دهید. به‌عنوان مثال اگر قصد دارید اره فلکه دست دوم تهیه کنید، حتماً یک الوار یک متری به همراه داشته باشید و در نازک‌ترین حالت ممکن برش دهید. برای خرید دستگاه‌هایی مانند رنده میزی دست دوم یا کندگی دست دوم هم به همین صورت اقدام کنید.

قیمت ماشین الات صنایع چوب

قیمت ماشین الات صنایع چوب با توجه به کارایی، شرکت سازنده و کیفیت آن، متفاوت است. شرکت‌های زیادی در سراسر جهان ماشین الات نجاری تولید می‌کنند و کیفیت ساخت و امکانات این دستگاه‌ها هم متفاوت است. ایتالیا، آلمان، امریکا، چین، انگلیس و … درزمینهٔ تولید دستگاه‌های نجاری به نسبت سایر کشورها فعال‌تر هستند.البته دستگاه‌هایی مانند اره نواری، گندگی، رنده میزی، سه کاره نجاری و … در ایران تولید می‌شوند؛ اما متأسفانه پیشرفتی در کیفیت تولید و امکانات نداشته‌اند.

نمی‌توان یک عدد مشخصی را برای قیمت ماشین الات صنایع چوب مشخص نمود؛ اما شرکت نوین چوب طیف گسترده‌ای از ماشین الات نجاری با قیمت مناسب را در اختیار هم‌وطنان گرامی قرار داده است.قیمت ماشین الات صنایع چوب تابعی از نوع طراحی دستگاه، کیفیت قطعات دستگاه، امکانات و ویژگی ها، قدرت موتور و … است. به‌عنوان مثال می توان دستگاه گندگی نجاری را با قیمتی بین 5 میلیون تومان تا 100 میلیون تومان در بازار یافت. عرض کار گیر دستگاه، توان موتور، نوع تیغه، گارانتی دستگاه، برقی یا دستی بودن بالا برنده صفحه دستگاه، ارزش برند شرکت تولید کننده و … عوامل تأثیر گذار در قیمت دستگاه هستند.

فروش ابزار الات صنایع چوب

ابزار الات صنایع چوب گستردگی زیادی دارند. ابزار الات سوراخ کاری چوب، دستگاه برش چوب خانگی، ابزار الات اتصال چوب، ابزار الات رنگ چوب و … از جمله ابزار و دستگاه‌هایی هستند که در صنعت چوب استفاده می‌شود. به خاطر وجود رشته‌های متنوع در صنعت چوب، ابزار الات صنایع چوب هم تنوع بسیار بالایی دارند.

فروش ابزار الات صنایع چوب

فروش ابزار الات صنایع چوب به دو صورت خرید اینترنتی ابزار الات صنایع چوب و فروش در فروشگاه‌های ابزار یراق یا شرکت‌های فعال درزمینهٔ فروش ابزار انجام می‌شود. از ابزار الات پر کاربرد صنایع چوب می توان به پیچ بند شارژی، انواع اره فارسی بر، اره‌های برقی دستی، کمپرسور هوا، میخکوب، منگنه کوب، اور فرز، ابزارهای اتصال زن و … اشاره کرد.یک علاقه‌مند به نجاری یا شرکت تولیدی برای راه اندازی مجموعه تولیدی خود نیاز به خرید ابزار نجاری دارد. پیشنهاد ما به شما خرید ابزار از مجموعه‌هایی است که به‌صورت اختصاصی درزمینهٔ فروش ابزار الات نجاری فعالیت دارند و خدمات خوبی ارائه می‌دهند. امکان بررسی حضوری و در دست گرفتن ابزار از دیگر قابلیت‌هایی است که یک مرکز فروش ابزار بهتر است داشته باشد.

فروش ماشین الات صنایع چوب دست دوم

همان‌طور که اشاره شد دستگاه‌های نجاری اگر به خوبی نگه داری شوند، طول عمر بالایی دارند و همین امر موجب می‌شود خرید و فروش ماشین الات صنایع چوب دست دوم رونق داشته باشد. ساختار دستگاه‌های صنایع چوب عموماً ساده است و در صورت خرابی یا ایراد فنی، با اور هال (سرویس) می توان دستگاه را از نو آماده برای استفاده دوباره نمود.

شرکت‌های زیادی درزمینه فروش ماشین الات صنایع چوب فعالیت دارند. شرکت نوین چوب به واسطه دسترسی به بانک لوازم یدکی و قطعات دستگاه‌های به فروش رسیده توسط این شرکت، در طرحی جدید دستگاه‌های قدیمی نوین چوب را از مشتریان خود به قیمت مناسب خرید و پس از اور هال و سرویس دستگاه، به خریداران ماشین الات نجاری به فروش می‌رساند.

مهم ترین ماشین الات چوب بری

برش تنه درخت به ابعاد کوچک‌تر و تقسیم آن به گرد بینه، تراورس، الوار و تخته‌های کوچک از جمله وظایفی است که ماشین الات چوب بری انجام می‌دهند. همه ماشین الات چوب بری شامل تیغه‌هایی هستند که عملیات برش توسط آن‌ها انجام می‌شود.این تیغه‌ها در انواع نواری، دیسکی، زنجیری و … تولید می‌شوند. برای برش تنه درخت از دستگاه اره موتوری زنجیری استفاده می‌شود. تنه جهت تبدیل شدن به قطعات کوچک‌تر به کارگاه‌های چوب بری انتقال داده می‌شود. یکی دیگر از ماشین الات چوب بری، اره رام هست.

  • ماشین برش چوب اره رام

ماشین چوب بری اره رام، بر خلاف اره فلکه (ایستاده) به‌صورت افقی عملیات برش را انجام می‌دهد. ابعاد اره رام بسیار بزرگ است و اپراتور به‌صورت کامپیوتری و یا دستی، تنظیمات مربوط به برش را انجام می‌دهد. پس از برش با اره رام، تخته‌ها برای استفاده به کارگاه‌ها و کارخانه‌های تولیدی ارسال می‌شود.

تخته‌های برش شده با اره رام در حالت عادی قابل استفاده برای ساخت سازه‌های چوبی نیستند. نجار باید الوارها و تخته‌های برش شده را با استفاده از اره فلکه‌ای یا همان اره نواری با اندازه دلخواه برش دهد. اره فلکه‌ای مورد استفاده در کارگاه‌های صنایع چوب با شماره قطر فلکه آن شناخته می‌شوند. به‌عنوان مثال می توان به اره‌های 40، 60، 80، 100، 120 اشاره کرد. البته اره فلکه‌ای به مدل‌هایی مانند CNC و اسلایسر هم تقسیم می‌شوند. از اره‌های سی ان سی برای برش چوب به‌صورت انحنا و از اره اسلایسر برای برش چوب در نازک‌ترین حالت ممکن استفاده می‌شود. تیغه‌های نصب شده بر روی اره‌های مدرن و حرفه‌ای مانند اره اسلایسر و CNC از نوع الماسه هستند.

خرید اره فلکه

  • اره میزی

صفحات چوبی مانند ام دی اف، لترون، چند لایی، پلای وود و… در سال‌های اخیر مورد توجه فعالان صنعت چوب قرار گرفته است. این ورق‌ها در ابعاد و اندازه‌های استاندارد تولید می‌شوند و اساتید نجار با توجه به اندازه سازه مورد نظرشان ورق‌ها را برش می‌دهند. یکی از ماشین الات چوب بری بسیار پر کاربرد که سهم بسزایی از بازار ابزار را به خود اختصاص داده، اره میزی است. اره میزی با نام پنل بر هم شناخته می‌شود. مکانیسم و طراحی سازه اره میزی به گونه‌ای است که امکان برش آسان و راحت ورق‌های MDF و چوبی را دارد. این دستگاه در اندازه‌های مختلفی ساخته می‌شود و معمولاً در کنار مدل دستگاه، طول ریل آن هم به‌عنوان یک معیار مهم نام برده می‌شود.

کارکرد این دستگاه محدود به برش MDF نیست و برای برش تخته‌های چوبی هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • اره فارسی بر

اره فارسی بر نوع دیگری از ماشین الات برش چوب است. پس از برش چوب با استفاده از اره فلکه‌ای، نجار باید چوب را بر اساس اندازه سازه به قطعات کوچک‌تر تبدیل کند. یکی دیگر از مهم‌ترین قابلیت‌های فارسی بر، برش چوب در زاویه 45 درجه است. اتصال فارسی بر یکی از رایج‌ترین اتصالات مورد استفاده در صنعت چوب هست. از این دستگاه بیشتر برای برش مقطع چوب استفاده می‌شود.

قیمت ماشین الات ام دی اف (mdf)

ماشین الات صفحه یا ماشین الات ام دی اف به نسبت دستگاه‌های چوب طبیعی تنوع کمتری دارند. می توان از پنل برام دی اف یا دورکن به‌عنوان پرکاربردترین و مهم‌ترین ماشین بخش صفحه نام برد. بیشتر این دستگاه‌های صنعتی هستند به همین دلیل قیمت ماشین الات ام دی اف کمی بیشتر از ماشین الات چوب طبیعی هست.دستگاه‌های ام دی اف با توجه به ساختار ساده و مشخص ورق MDF دارای امکانات و تجهیزات جانبی زیادی هستند. شما می‌توانید بیشتر ماشین الات این بخش را در دو نوع دستی و CNC تهیه کنید. قیمت ماشین الات ام دی اف با توجه به نوع کارکرد و امکانات آن متفاوت خواهد بود.

ماشین الات ام دی اف (mdf)

از جمله ماشین های پر کاربرد ام دی اف می توان به پرس وکیوم، لبه چسبان، گازور زن ، سی ان سی، سوراخ زن، سندینگ، مکنده صنعتی و … اشاره کرد. البته این ماشین الات هر کدام به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که کارکرد هر یک در جزئیات متفاوت هست.دستگاه پرس وکیوم با اعمال حرارت به روکش و نرم کردن آن و به کمک فرایند کنترل شده هم زمان گرمادهی و ساکشن (مکش) عمل پرس انواع روکش‌های پی وی سی، هایگلس و… روی سطوح MDF، ممبران و چوبی را با کمترین دخالت اپراتور انجام می‌دهد.

از دستگاه سوراخ زن در صنعت تولیدات محصولات چوبی مانند کابینت اداری و خانگی، سیسمونی، سرویس خواب و … فراهم شده است. با کمک مته‌های قابل نصب روی این دستگاه اجرای انواع سوراخ‌های الیت، گازور، خار طبقه و … در کمترین زمان و بیشترین دقت انجام می‌پذیرد.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *