راهنمای خرید پنجره جدید ( چوب ، آلومینیوم ، دوجداره و… )

جایگزین کردن پنجره‌های قدیمی با پنجره‌های جدید، در زیبایی بیشتر ساختمان و صرفه‌ جویی انرژی بسیار مؤثر است. اگر می‌خواهید بدانید چه نوع پنجره‌ای برای خانه شما مناسب‌ تر است راهنمای زیر را بخوانید.

پنجره‌ها جایگاه مهمی در طراحی خانه دارند زیرا نقش و تأثیر به سزایی هم در قسمت داخلی و هم در قسمت خارجی خانه‌ها دارند. بنابراین بسیار مهم است که به دنبال پنجره‌ای خوش ساخت و با کیفیت باشید. پنجره‌ های با کیفیت هزینه اولیه بالایی دارند اما به مرور زمان با ذخیره انرژی و زیباتر کردن خانه ثابت می‌کنند که ارزش این هزینه بالا را دارند. 

خرید پنجره چوبی

طبق صنعت AFG (سازندگان شیشه پنجره استاندارد) پنجره‌های بازده انرژی می‌توانند تا 65 درصد انتقال گرما را کاهش دهند. این یعنی پنجره‌های بازده انرژی به حفظ دمای خانه کمک می‌کنند و در نتیجه منجر به کاهش هزینه‌ های گرمایشی و سرمایشی خانه می‌شود.  

هنگامی که تصمیم دارید پنجره جدید برای خانه خود بخرید اولین چیزی که باید در نظر بگیرید برچسب ستاره انرژی روی محصول است که در محصولات بهترین تولیدکنندگان از جمله اندرسن (Andersen)، پلا (Pella) و ماروین (Marvin) دیده می‌شود.

یک پنجره برای به دست آوردن گواهینامه سبز باید الزامات دقیق تعریف شده توسط دولت را در بر داشته باشد به همین دلیل درجه‌ بندی ستاره انرژی یکی از آموزنده‌ترین هواسنج‌هایی است که مالک می‌تواند برای مقایسه انواع پنجره‌ ها به کار ببرد. 

برای خرید پنجره به چه ویژگی هایی باید توجه کرد ؟

مهم‌ترین تصمیم در انتخاب پنجره انتخاب لعاب شیشه برای انتقال نور و بازدهی انرژی است. پنجره‌های تک جداره خاصیت عایق کمتری دارند بنابراین امروزه پنجره‌های جایگزین معمولاً دو یا سه جداره هستند. 

پنجره‌ های چند جداره به تنهایی درجه عایق کامل‌تری دارند اما شیشه پنجره‌های مدرن که دارای لایه کم گسیل هستند و به شیشه‌های کم گسیل معروف هستند تا 13 درصد اشعه مستقیم خورشید را کاهش می‌دهند. شیشه‌های کم گسیل باید بتوانند هزینه انرژی ماه به ماه شما را نیز کاهش بدهند زیرا دریافت گرما را در تابستان کاهش داده و در زمستان گرما را حفظ می‌کنند. 

برای خرید پنجره به چه ویژگی هایی باید توجه کرد ؟

در پنجره‌ های چند جداره فضای بین جداره‌ ها با گاز خنثی پر می‌شود و به همین دلیل خاصیت حرارتی آن افزایش پیدا می‌کند. هر چه تعداد جداره‌ها بیشتر باشد پنجره عایق‌تر است. درست است که پنجره‌های عایق با کیفیت، قیمت بالاتری نسبت به پنجره‌های دیگر دارند اما بازدهی انرژی آن‌ها صورتحساب سیستم گرمایشی را ماهانه کاهش می‌دهند و در طولانی می‌تواند هزینه‌های اضافی را جبران کند. 

یکی دیگر از مواردی که به خریداران پنجره کمک می‌کند درجه‌بندی شورای NFRC است که با درجه‌بندی ستاره انرژی کمی متفاوت است. این شورا علاوه بر بازدهی انرژی محصول میزان توانایی آن برای مقاومت در برابر شرایط آب و هوای سخت را نیز در نظر می‌گیرد. پنجره‌هایی که دارای استاندارد (NFRC) هستند در دمای بین منفی 20 تا 180 درجه فارنهایت و سرعت باد 155 مایل بر ساعت دوام می‌آورند. 

 

ویژگی های جنس مواد پنجره

مواد انتخاب شده برای قاب پنجره‌ها هم روی ویژگی حرارتی آن‌ها تأثیر می‌گذارد و هم نقش مهمی در تعیین ویژگی فیزیکی آن مثل ضخامت، وزن و دوام ایفا می‌کند. در ادامه با مطلوب‌ترین قاب‌های استاندارد پنجره آشنا شوید:

چوب

پنجره‌ های قاب چوبی که ارزش آن‌ ها بیشتر به خاطر ظاهر زیبای شان است در اشکال و اندازه‌ های متفاوتی به فروش می‌رسند. اگر پنجره‌ های چوبی به خوبی نگهداری شوند طول عمر زیادی خواهند داشت و با ضریب عایق حرارتی (R-value) بالایی که دارند مناسب کسانی است که نگران اتلاف انرژی هستند. 

استفاده از چوب روسروکش‌دار چوبی

اگر یکی از معایب پنجره‌های چوبی سختی نگهداری آن‌ها است باید بگویم که پنجره‌ های چوبی روکش وینیل یا آلومینیوم این مشکل را رفع کرده‌اند. ویژگی‌ های مثبت این پنجره‌ ها ظاهر گرم چوب در قسمت داخلی و مقاومت آب ‌و هوا در قسمت خارجی آن است. 

آلومینیوم

پنجره‌ های آلومینیومی محکم، سبک، بادوام و ارزان‌ تر از نوع قاب چوبی هستند. برای مقایسه بین این دو نوع قاب می‌توان به عملکرد آن‌ ها اشاره کرد؛ پنجره‌های آلومینیومی مستعد چگالش هستند که در برخی موارد منجر به کپک زدن می‌شود. 

وینیل

این پنجره‌ها که بادوام هستند و نیاز چندانی به نگهداری ندارند در مقابل رطوبت مقاومت می‌کنند و از پنجره‌های چوبی ارزان‌تر هستند. از آن جا که پنجره‌های وینیل قابل رنگ‌آمیزی نیستند در رنگ‌های متنوعی به فروش می‌رسند. 

کامپوزیت فایبرگلاس

این پنجره‌ها برای کسانی که می‌خواهند پنجره‌ هایی با ظاهر زیبای چوبی و زحمت نگهداری کمتر داشته باشند انتخاب خوبی است. پنجره‌ های کامپوزیت فایبرگلاس در شرایط آب و هوایی بسیار سخت دوام می‌آورند. این پنجره‌ ها نه پیچ و تاب برمی‌دارند نه منقبض می‌شوند و نه در هوای منجمد شکننده می‌شوند. 

پنجره‌های کامپوزیت

کامپوزیت

پنجره‌ های کامپوزیت که از آمیختن پلاستیک و مواد ارگانیک ساخته شده‌اند بسیار محکم هستند و بازدهی انرژی بالایی دارند. اگر دنبال مدل خاصی هستید اما رنگ آن را نمی‌پسندید می‌توانید رنگ آن را سفارشی درخواست کنید. 

 

انواع طرح پنجره

پنجره‌ ها دارای مکانیسم اجرا و طراحی ساختار متفاوتی هستند که در ادامه به رایج‌ترین آن‌ ها اشاره شده است: 

پنجره‌های دوطرفه (Double Hung) یا یک‌طرفه (single hung)

در این مدل پنجره‌ ها دو پنجره در یک قاب قرار گرفته‌ اند اما در مدل دوطرفه پنجره‌ ها هم به سمت بالا و هم به سمت پایین باز می‌شوند. 

پنجره لولا دار (Casement)

این پنجره‌ ها مثل درب لولا دارند که معمولاً به شکل جانبی باز می‌شوند اما مدل بازشو به سمت بالا نیز دارند. 

کشویی (Sliding)

پنجره‌های کشویی به صورت افقی روی شیارهای پلاستیکی یا فلزی باز و بسته می‌شوند. این پنجره‌ ها دارای دو پروفیل هستند که یک یا هر دوی آن‌ ها قابل باز و بسته شدن هستند. 

سایبانی (Awning)

این پنجره‌ ها به سمت خارج باز می‌شوند، دارای یک پانل شیشه‌ای هستند و معمولاً با مدل‌ های دیگر ترکیب می‌شوند. 

بالا بازشو – کلنگی (Hopper)

رایج‌ ترین کاربرد پنجره‌ های کلنگی نورگیر زیرزمین است که لولا ی آن‌ ها در قسمت پایین پنجره است و به سمت بالا باز می‌شود. 

پنجره بام (clerestory)

این پنجره‌ ها که برای آوردن نور زیاد به داخل ساختمان طراحی شده‌اند به ردیف در بالاترین قسمت دیوارهای بلند نصب می‌شوند. 

گردان (Rotating)

پنجره‌ های گردان که معمولاً برای نمای ساختمان به کار می‌رود دارای پانل‌ های شیشه‌ای غیرمنقطع است که از یک محور مرکزی می‌چرخد. 

هلالی (Arched)

این پنجره‌ ها که به پنجره شعاعی نیز معروف هستند به شکل ثابت و متحرک وجود دارند. 

کمانی (Bow)

پنجره‌ های کمانی با مونتاژ ترکیبی از پانل‌ های شیشه‌ای هم‌اندازه در یک منحنی ملایم ساخته می‌شوند. این پنجره‌ها هم‌تراز با دیوار نیستند بلکه به سمت بیرون انحنا دارند. 

خلیجی (Bay)

پنجره‌ های خلیجی ترکیبی از دو پنجره جانبی زاویه‌دار و یک پنجره مرکزی بزرگ است. 

انتخاب پنجره مناسب 

مدل پنجره‌ای که انتخاب می‌کنید باید متناسب با سبک معماری خانه و اندازه آن متناسب با اندازه ساختمان باشد. موفقیت در انتخاب پنجره یعنی تقارن و تعادل و شکست در انتخاب پنجره منجر به نمای خارجی نامناسب ساختمان می‌شود. 

برای یک نمای معمولی که هزینه زیادی هم نبرده است پنجره‌های استاندارد انتخاب کنید. فقط برای یک الی دو طرح برجسته که نمایان هستند هزینه کنید. فراموش نکنید که پنجره‌های استاندارد لازم نیست حتماً معمولی باشند. محصولات بی نظیری چون پنجره‌های گرد، هلالی، هشت ضلعی، گوتیک و بیضی شکل از جمله محصولات استانداردی هستند که توسط تولیدکنندگان پیشنهاد می‌شود. 

آیا باید نصب پنجره را به یک متخصص حرفه‌ای بسپاریم یا این که خودمان هم می‌توانیم آن را انجام دهیم؟

هنگام نصب پنجره بهتر است آن را به یک شرکت معتبر بسپاریم. وقتی این کار را به یک حرفه‌ای بسپاریم از نصب درست آن مطمئن خواهیم شد. به علاوه شرکت‌ های معتبر خدمات پس از نصب هم دارند. 

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *