آموزش کار با دستگاه کف رنده { هر آنچه که به شما نگفته اند }

با اندکی مهارت بیشتر در کار با دستگاه کف‌رنده می‌توان تنها به چهارتراش کردن قطعات چوبی بسنده نکرد و با به کارگیری تمامی توانمندی‌های این دستگاه، از آن در کاربردهای دیگری نیز استفاده نمود؛ کاربردهایی مانند پله‌ای کردن قطعات برای اجرای اتصالات کنشکاف، شیب‌دار کردن قطعات (برای استفاده در پایه‌های میز و صندلی) و همچنین پخ کردن گوشه‌های قطعات چوبی.

در حقیقت بسیاری از نجارها دستگاه کف‌ رنده را به عنوان مناسب‌ترین گزینه برای پله‌ای کردن قطعات (تا زمانی که پله‌ای کردن در راستای تراشه‌های چوب انجام گیرد) قلمداد می‌کنند. اگر دستگاه کف‌رنده دارای لبه مخصوص (قسمت بیرون‌زده‌ای که در سمت چپ توپی قرار گرفته و ارتفاع آن نیز قابل تنظیم است) پله‌ای کردن باشد می‌توان قطعات چوب را روی آن قرار داده و لبه یا سطوح آن قطعه را پله‌ای کرد. البته باید به خاطر داشت که برای پله‌ای کردن قطعات، می‌بایست محافظ روی توپی را برداشت و در نتیجه احتمال آسیب دیدن وجود خواهد داشت. بنابراین در حین این کار باید بیش از پیش دقت نمود.

پخ کردن گوشه‌ها، یا برش‌هاش زاویه‌داری که بین دو وجه قطعه کار انجام می‌گیرد، نیز با استفاده از دستگاه کف‌ رنده امکان‌پذیر است. بدین صورت که گونیای دستگاه را در زاویه مورد نظر تنظیم نموده و سپس قطعه کار را به سمت تیغه دستگاه حرکت دهید. البته برای این منظور روش دیگری نیز وجود دارد و آن استفاده از پایه V شکل است. برای ساخت این پایه لازم است یک قطعه چوب با مقطع مربع را از محل قطر برش داده و دو قطعه با مقطع مثلث را از محل قائده روی میز دستگاه قرار دهید، به نحوی که نمای آن از کنار ب شکل یک V درآید. سپس قطعه کار را روی این پایه قرار داده و از روی توپی دستگاه عبور دهید.

ایجاد سطوح شیبدار نیز با استفاده از دستگاه کف‌ رنده به سادگی امکان‌پذیر خواهد بود. می‌توان دو قطعه چوب را روی میز کارده و میز کارگیر با پیچ‌دستی بست تا بتوان شیب‌ های دارای ابتدا و انتها را مانند تصویر بالا اجرا نمود.

حفظ کردن قطعات چوبی پیچ و تاب خورده با استفاده از کف رنده

اگرچه کارایی اصلی و ارزش اساسی یک دستگاه کف رنده در گرو توانایی آن در نحوه تسطیح قطعات چوبی و تبدیل آن‌ها به قطعات چهارتراش است، اما به کمک این دستگاه همچنین می‌توان قطعات که پیچ خورده و یا دارای نقص‌های دیگری از این قبیل هستند را نیز به قطعات چهارتراش مولدر تبدیل نمود. از آن گذشته از دستگاه کف‌ رنده می‌توان برای تسطیح قطعاتی که دارای یک روی مقعر یا محدب هستند نیز استفاده نمود. تصویر زیر چگونگی تسطیح هر دو نوع قطعه چوبی را نشان می‌دهد.

در هر کدام از موارد، قسمت‌ های زائد به طور متوالی از توپی دستگاه عبور داده می‌شوند تا جایی که از بین بروند. برای قطعه چوبی که دارای یک روی محدب است، قسمت برآمده در وسط قطعه را به دفعات مورد نیاز رنده کنید تا سطح محدب تبدیل به سطحی صاف و یک‌دست گردد. نکته مهم حفظ تعادل قطعه کار در حین رنده کردن است. از متمایل شدن قطعه به سمت راست یا چپ خودداری نمایید، زیرا این امر تعداد مراحل تسطیح را افزایش خواهد داد. هنگامی که قسمت‌های زائد تماما تسطیح گردید، سطح مورد نظر را یک بار دیگر رنده کنید تا کاملا یکنواخت و مسطح گردد.

برای تسطیح قطعه‌ای که دارای یک سطح مقعر یا فرورفته است، ابتدا یک سمت را که دارای زائده بیرون زده است را به دفعات مورد نیاز رنده کنید تا زوائد آن به طور کامل از بین برود (۱ و ۲). سپس قطعه کار را بچرخانید و مراحل فوق را برای سمت دیگر آن تکرار نمایید (۳ و ۴). پس از تسطیح نسبی، سطح قطعه را یک بار دیگر رنده کنید تا یکنواختی مطلوب را به دست آورد (۵).

چگونه با استفاده از دستگاه کف رنده لبه قطعه چوبی که دارای انحنا است را رنده کنیم؟

ما در این بخش به آموزش کار با کف رنده برای لبه قطعه چوبی که دارای انحنا است پرداخته ایم. برای تسطیح لبه مقعر یک قطعه چوب، ابتدا لبه جلویی قطعه را به اندازه ۱ تا ۲ سانتی‌متر از سطح میز کارگیر بلند کرده و لبه انتهایی را روی میز کارگیر قرار می‌دهیم. با دست راست قطعه را به سمت تیغه‌ ها هدایت نموده و با دست چپ تماس بین قطعه و گونیای دستگاه را برقرار می‌سازیم. در همین حال قطعه را به سمت تیغه دستگاه حرکت دهید تا قسمت انتهایی لبه از تیغه عبور کند. سپس قسمت جلویی لبه را اندکی پایین‌تر آورده و مجددا آن را از تیغه دستگاه عبور دهید. فرآیند فوق را تکرار کنید تا قسمت زائد عقبی لبه قطعه کار از بین رفته و یک‌ دست گردد.

سپس قطعه را ۱۸۰ درجه بچرخانید و مراحل بالا را برای سمت دیگر لبه تکرار نمایید. در آخر، لبه قطعه را به صورت کامل روی میز کارگیر قرار داده و آن را رنده کنید تا کاملا صاف و یک‌دست گردد.

برای لبه‌ هایی که دارای برآمدگی هستند نیز قطعه کار را تا جایی که ممکن است به صورت موازی با میزهای دستگاه به سمت تیغه‌ها حرکت دهید. با تکرار رنده کردن و در نهایت از بین رفتن قسمت برآمده، یک بار دیگر لبه قطعه را رنده کنید تا یک‌نواختی مطلوب به دست آید.

چگونه با استفاده از دستگاه کف رنده قطعات چوب را پله‌ای کنیم؟

ابتدا عرض برش و عمق مورد نیاز را روی قسمت جلویی قطعه کار علامت‌گذاری کنید. علامت مربوط به عرض مورد نیاز را با لبه تیغه‌های دستگاه هم‌تراز نمایید و سپس گونیای دستگاه را به سمت چپ دستگاه حرکت داده و در حالتی که مماس با قطعه کار قرار گرفته، آن را در جای خود محکم کنید. عمق برداشت را حداکثر تا میزان ۰.۵ سانتی‌متر تنظیم نمایید.

 

برای پله‌ ای کردن در طول لبه یک قطعه چوب، مانند شکل زیر با دست راست به آن نیرو وارد کرده و همزمان با دست چپ تماس بین قطعه چوب و گونیای دستگاه را حفظ کنید. عمق برداشت را افزایش ندهید چرا که ممکن است باعت تکه شدن تراشه‌های چوب گردد. در عوض برای رسیدن به عمق دلخواه، قطعه کار را به دفعات از تیغه‌های دستگاه عبور دهید.

برای پله‌ای کردن یک قطعه چوب در طول یکی از سطوح آن، لبه خارجی قطعه را با دست خود نگه داشته و تماس آن را با گونیای دستگاه حفظ نمایید. به منظور حرکت دادن قطعه کار به سمت تیغه دستگاه نیز برای ایمنی هر چه بیشتر لازم است از جلوبرنده‌های کمکی دست‌ساز یا آماده استفاده نمایید. به دلیل ظرافت بالای این کار لازم است حتما به آرامی کار کنید و قطعه را کاملا آهسته به سمت تیغه دستگاه حرکت دهید.

چگونه با استفاده از دستگاه کف رنده سطوح قطعات چوبی را شیب دار کنیم؟

برای شیب‌دار کردن سطوح برخی از قطعات مانند پایه‌های میز و صندلی، دستگاه کف‌رنده گزینه‌ای بسیار مناسب خواهد بود. برای این منظور ابتدا مانند شکل میزان شیب دلخواه را روی مقطع قطعه کار علامت‌گذاری نمایید. همچنین محل آغاز شیب را نیز در هر چهار وجه قطعه کار نشانه‌گذاری کنید.

محافظ روی توپی را در بازترین حالت نگه داشته و با بستن یک پیچ‌دستی در جلوی آن به میز دستگاه، محافظ را در جای خود ثابت کنید. نکته حائز اهمیت رعایت ایمنی و افزایش دقت در حین کار است چرا که محافظ روی توپیِ حاوی تیغه‌ها در طی این کار کاملا باز خواهد بود. عمق برداشت را حداکثر به میزان ۳ میلی‌متر تنظیم نمایید. قطعه کار را به گونیای دستگاه تکیه دهید و [در حالی که دستگاه خاموش است] محل آغاز شیب را روی توپی قرار دهید. در محل انتهای قطعه کار یک قطعه چوب قرار داده و آن را با پیچ‌دستی به میز کارگیر ببندید. برای هر بار عبور دادن قطعه کار از تیغه‌های دستگاه، با نهایت دقت و به آرامی در حالی که قطعه کار را با دو دست محکم نگه داشته و به گونیای دستگاه تکیه داده‌اید، آن را پایین آورید. در هنگام شروع عبور دادن قطعه کار از تیغه‌ها، از قرار داشتن انگشتان هر دو دست خود در سمت میز کارگیر دستگاه اطمینان حاصل نمایید. با انگشتان دست راست، گونیای دستگاه و قطعه کار را به صورت همزمان در بر بگیرید.

برای عبور دادن قطعه کار از تیغه‌های دستگاه بهتر است جهت ایمنی هر چه بیشتر از جلو برنده‌های چوبی استفاده نمایید. در این صورت فاصله انگشتان دست شما به تیغه‌ها افزایش یافته و احتمال آسیب دیدگی کاهش خواهد یافت. با دست راست خود [به کمک جلو برنده چوبی] به قطعه کار نیرویی به سمت پایین وارد کرده و آن را به جلو برانید؛ در عین حال با دست چپ تماس بین قطعه کار و گونیای دستگاه را حفظ کنید. به میزان دلخواه قطعه کار را از تیغه‌ها عبور دهید تا سطح چوب شیب مورد نظر را پیدا کند. سپس قطعه کار را ۹۰ درجه بچرخانید و در طی فرآیندی مشابه وجوه دیگر قطعه کار را نیز از تیغه عبور دهید تا جایی که شیب مورد نشر و علامت‌گذاری شده روی قطعه کار به دست آید.

چگونه با دستگاه کف رنده روی قطعه کار سطح شیبداری با دو انتهای مشخص ایجاد نماییم؟

ابتدا و انتهای قسمت مورد نظر را روی قطعه کار نشانه‌گذاری می‌کنیم. حفاظ روی توپی را کاملا در حالت باز قرار داده و با پیچ‌دستی ببندید. عمق برداشت از سطح چوب را نیز حداکثر روی ۳ میلی‌متر تنظیم نمایید. در حالتی که دستگاه خاموش است، قطعه کار را به گونیای دستگاه تکیه داده و خط ابتدایی شیب را روی توپی قرار دهید. قطعه چوبی را به عنوان نگهدارنده قطعه کار به انتهای آن تکیه داده و در همان حال با پیچ‌دستی به میز کارگیر ببندید.

سپس قطعه کار را از توپی عبور داده و خط انتهایی شیب را روی توپی قرار دهید. در این حالت قطعه چوبی دیگر را به عنوان نگهدارنده در جلوی قطعه کار قرار داده و آن را نیز با پیچ‌دستی به میز کارده ببندید. سپس دستگاه را روشن نموده و طبق توضیحات قسمت قبل قطعه کار را به تعداد دقعات مورد نیاز برای ایجاد شیب در قطعه کار از تیغه دستگاه عبور دهید. لازم به ذکر است برای انجام این فرآیند نیز بهتر است از جلوبرنده‌های دست‌ساز چوبی و یا سایر جلوبرنده‌ها استفاده نمایید و در حین کار نهایت دقت و حوصله را به خرج دهید.

ما در این مقاله سعی کردیم تا درمورد آموزش کار با دستگاه کف رنده صحبت کنیم تا در زمان استفاده از این دستگاه به هیچ مشکلی بر نخورید .

نوین چوب فروشنده انواع کف رنده

نوین چوب فروشنده انواع کف رنده می باشد . توجه نمایید آموزش اپراتور برای استفاده درست از دستگاه، تأمین قطعات و خدمات پشتیبانی یک محصول از دیگر مواردی است که قبل از خریدکف رنده باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید. تمامی محصولات ارائه شده توسط شرکت نوین چوب دارای یک سال گارانتی و ۱۰ سال خدمات پس از فروش است. آموزش اپراتور در محل کارگاه مشتری و توسط کارشناسان مجرب شرکت نوین چوب و به صورت حضوری انجام می‌پذیرد که این آموزش ها تا حصول اطمینان از فراگیری مشتری نسبت به عملکرد این ماشین در زمان استاندارد ادامه خواهد داشت. از دیگر محصولات نوین چوب می توان به پرس وکیوم ، سی ان سی ،خراطی ، کف رنده و گندگی و … اشاره کرد.

در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر برای خرید کف رنده و مشاوره لطفاً با کارشناسان شرکت نوین چوب تماس حاصل فرمایید.

Table of Contents

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *