راهنمای جامع و کامل آموزش پاک کردن کابینت ام دی اف

یکی از انواع مواد رایج در کابینت سازی چوب است که با داشتن طرح و گره‌های زیبا در بافت خود نمایی روستیک به آشپزخانه می‌بخشد. چوب جلوه‌ای گرم و زیبا به خانه بخشیده و در برابر فرسایش نسبتا مقاوم است. با نگهداری صحیح و رعایت نظافت کابینت، طول عمر آن افزایش می‌یابد.

چوب به راحتی قابل تمیز کردن است و به راحتی به شکل اولیه خود بازمی‌گردد. برای پاک کردن چوب نیازی به مواد مخصوص نیست بلکه با مقداری آب گرم و صابون به راحتی تمیز می‌شود. حتی سخت‌ترین لکه‌ها هم با مقدار کمی ماده رقیق کننده پاک می‌شوند. در ادامه با ما همراه باشید تا با 3 روش کلی تمیز کردن کابینت آشنا شوید:

روش های پاک کردن کابینت چوبی

ما در این بخش به تمیز کردن و گاک کردن چربی از کابینت ام دی اف ، پاک کردن لک و … پرداخته ایم :

1. تمیز کردن کابینت با محلول آب و صابون

صابون را با آب ترکیب کنید . 4 لیتر آب گرم و مقداری صابون یا شوینده چند منظوره را در یک ظرف ریخته و باهم ترکیب کنید. حتما قبل از استفاده از ماده شوینده برچسب روی آن را به دقت بخوانید تا مطمئن شوید که ترکیبات شمیایی آن به چوب آسیبی وارد نمی‌کند.

معمولا به ازای هر 4 لیتر آب باید حدود ¼ فنجان یعنی 60 میلی‌لیتر ماده شوینده یا صابون اضافه کنید اما برای اطمینان بیشتر می‌توانید راهنمای روی محصول را بخوانید.

برای تمیز کردن چوب و کابینت مواد مخصوصی وجود دارند که بسیار قوی هستند اما بهتر است ابتدا از شوینده‌های معمولی استفاده کنید اگر لکه‎‌ها کاملا از بین نرفت از مواد شوینده قوی‌تر استفاده کنید.

پاک کردن کابینت چوبی

برخی از انواع صابون به صورت اسپری هستند که این نوع از صابون‌ها دیگر نیازی به رقیق شدن ندارند بلکه می‌توانید از آن به صورت مستقیم روی چوب استفاده کنید.

کابینت‌ها را تک تک تمیز کنید

دقت داشته باشید که رطوبت آب ممکن است باعث خرابی چوب شود به همین جهت باید هربار یک کابینت را تمیز کنید و آن را به خوبی خشک کنید سپس به سراغ کابینت بعدی بروید.

با پارچه میکروفایبر کابینت را تمیز کنید

پارچه میکروفایبر را در محلول آب گرم و صابون خیسانده و خوب آن را بچلانید تا آب اضافی آن خارج شود. سطح بیرونی کابینت را از بالا به پایین به خوبی تمیز کنید. برای قسمت‌های کناری کابینت که معمولا بیشتر آلودگی جذب می‌کند و دیده نمی‌شود وقت بیشتری بگذارید تا کاملا تمیز شود.

با پارچه میکروفایبر کابینت را تمیز کنید

استفاده از مسواک برای تمیز کردن لکه‌های سخت

قسمت‌هایی که لکه‌های بیشتری دارد را با مسواک تمیز کنید برای این کار مسواکی قدیمی را به محلول آب و صابون آغشته کنید سپس قسمت‌هایی که دسترسی به آن سخت‌تر است یا منبت کاری یا حکاکی دارد را با آن تمیز کنید.

استفاده از مسواک برای تمیز کردن کابینت

تمیز کردن قسمت‌ های داخلی کابینت

همین کار را برای قسمت‌ های داخلی کابینت تکرار کنید. برای این کار ابتدا وسایل داخل کابینت را خارج کنید سپس آن را با دستمال و محلول آب و صابون تمیز کنید. برای پاک کردن قسمت‌های داخلی باید دو نکته را مد نظر قرار دهید:

  • پارچه آغشته به محلول را به خوبی چلانده تا آب اضافی آن خارج شود.
  • تا زمانی که سطح کابینت به خوبی خشک نشده درب کابیت را نبندید.

شستشو و خشک کردن کابینت‌ها

سطل دیگری را با آب تمیز پر کرده و دستمال میکروفایبر تمیز را به آن آغشته کنید و خوب بچلانید. با استفاده از دستمال تمیز مرطوب سطح کابینت را به خوبی از بالا به پایین تمیز کنید تا باقی مانده صابون و مواد اضافی از سطح کابینت به خوبی پاک شود و در آخر با استفاده از دستمال خشک کنید.

خشک کردن کابینت ها

دقت داشته باشید که برای محافظت از کابینت باید آنها را بلافاصله خشک کنید به خصوص اگر کابینت شما رنگ یا پرداخت نشده باشد.

2. سطح کابینت را پولیش کنید

یک قطره پولیش روی دستمال میکروفایبر ریخته و صبر کنید تا کاملا خشک شود سپس سطح روی کابینت را پولیش کنید. پولیش در دو نوع روغنی و به صورت موم در بازار موجود است که بسته به نوع کاربرد و برای احیای مجدد کابینت می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید .

همچنین می‌توانید پولیش را در خانه تهیه کنید برای این کار کافی است یک فنجان روغن زیتون را با نصف فنجان آب لیمو ترکیب کنید.

برای پرداخت چوب با پولیش باید این کار را در جهت بافت چوب انجام دهید. برای پیدا کردن جهت بافت چوب کافی است دست خود را روی لبه چوب بکشید اگر زبری احساس کردید دست خود را در خلاف جهت بافت چوب حرکت داده‌اید و اگر لبه آن نرم بود در جهت بافت چوب حرکت کرده‌اید.

3. پاک کردن لکه‌های سخت با استفاده از تینر

در اولین قدم باید محیطی را انتخاب کنید که تهویه مناسب داشته باشد تا از تنفس گازهای سمی تینر جلوگیری کنید. تینر را بیرون از محیط کارگاه و در فضایی آزاد ترکیب کنید و هنگام استفاده از آن روی کابینت حتما درب و پنجره‌ها را باز بگذارید تا هوا به خوبی جریان پیدا کند.

تینر و صابون را به مقدار مساوی با هم ترکیب کنید برای این کار ابتدا باید تینر را در سطل یا ظرفی کوچک ریخته سپس به همان مقدار صابون یا ماده شوینده در آب بریزید و ترکیب کنید. از تینر روی کابینت‌های رنگ شده استفاده نکنید و بجای آن تنها می‌توانید چندین مرتبه از ماده شوینده استفاده کنید.

پاک کردن لکه های سخت کابینت

نکته: در انتخاب صابون یا مواد شوینده حتما ترکیبات روی برچسب محصول را بخوانید تا مطمئن شوید که آسیبی به کابینت نمی‌رسد.

قبل از هرکاری ابتدا باید از دستکش و ماسک استفاده کنید تا آسیبی به پوست یا دستگاه تنفسی شما وارد نشود. همچنین استفاده از عینک ایمنی حین کار برای جلوگیری از پاشیدن احتمالی ترکیب به چشم ضروری است. لوازم ایمنی را می‌توانید از مغازه‌های ابزار فروشی تهیه کنید.

محلول را با استفاده از قلم مو روی لکه‌های کابینت بزنید

برای این کار می‌توانید از قلم موی معمولی یا اسفنجی استفاده کنید و آن را مستقیما روی لکه‌ها بزنید سپس بلافاصله تینر را با استفاده از پارچه‌ای قدیمی از روی کار پاک کنید. حین کار به دو نکته توجه کنید:

  • تینر روی کابینت را به خوبی پاک کنید تا هیچ اثری از محلول روی آن به جا نماند.
  • ممکن است مقداری لاک الکل یا شلاک روی کابینت از بین برود که در این صورت باید در اسرع وقت پرداخت سطح چوب را مجددا تمدید کنید.

تینر ماده‌ای اشتعال‌پذیر است به همین جهت باید پارچه‌های استفاده شده و آغشته به تینر را در ظرفی فلزی قرار داده، آن را با آب خنک پر کرده و سپس دور بیندازید.

روشی دیگر برای دور انداختن دستمال آغشته به تینر این است که به مدت 48 ساعت آن را در هوای آزاد و در معرض تابش نور خورشید قرار دهید تا کاملا خشک شود سپس آن را دور بیندازید.

با به کارگیری روش‌های بالا می‌توانید سطح کابینت چوبی خود را به خوبی پاک کنید و ظاهری زیبا مانند روز اول به خانه و آشپزخانه خود ببخشید تنها نکته‌ای که باید مدنظر داشته باشید این است که باید مراحل را به صورت قدم به قدم اجرا کنید تا نتیجه مورد نظر به دست آید.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *