بعد از خرید دستگاه کف رنده نیاز به راه اندازی آن می باشد . ما در این مقاله درمورد راه اندازی این دستگاه بطور کامل صحبت کرده ایم . با ما همراه باشید .
راه اندازی دستگاه کف رنده
رنده کردن دقیق یک قطعه چوب نیازمند تنظیم صحیح میز کارگیر، میز کارده و گونیای دستگاه است؛ در واقع تنظیم بخشهایی از دستگاه که قطعات چوب را به سمت تیغهها هدایت کرده و از روی تیغهها عبور میدهند. راهاندازی این دستگاه با تنظیم میز عقبی دستگاه (میز کارده) آغاز میشود؛ به صورتی که ارتفاع میز عقبی باید با ارتفاع تیغهها -در بالاترین حالتی که تیغهها قرار میگیرند- همتراز باشد.
سپس گونیای دستگاه را مورد بازبینی قرار دهید تا به طور کامل بر هر دو میز دستگاه عمود بوده و میز کارگیر و کارده نیز کاملا در یک راستا قرار گرفته باشند. البته پیش از شروع تنظیمات به خاطر داشته باشید که به دلیل ایمنی هر چه بیشتر، دستگاه را حتما باید از برق جدا کنید. در صورتی که دستگاه کف رنده دارای محافظ روی توپی باشد هم لازم است پیش از انجام هر گونه تنظیماتی، ابتدا محافظ را با گیره ببندید تا بتوانید موقعیت قرارگیری تیغهها را به خوبی مشاهده نمایید.
پس از تنظیمات اولیه دستگاه، میبایست نکات ایمنی کار با آن را در نظر داشته باشید. گرچه در هنگام خاموش بودن دستگاه تیغههای آن به نظر چندان خطرناک نمیآیند اما در حقیقت خطرات و صدماتی که یک کف رنده میتواند برای انگشتان و دستان اپراتور دستگاه ایجاد کند تقریبا معادل آسیبهای ناشی از اره فلکه و یا اره میزی است. بسیاری از درودگران عموما سنتی در مقابل استفاده از محافظ دستگاه، عینک و یا دستکش به هنگام کار با کف رنده پرهیز میکنند؛ اما عدم استفاده از هر کدام از این وسایل ممکن است به آسیبهای جدی و جبرانناپذیر منجر شود.
میبایست دستان خود را همواره از توپی دستگاه دور نگه دارید. هنگام رنده کردن یک قطعه چوب از قرار دادن دستان خود روی میزهای دستگاه خودداری نموده و حتما دستان خود را روی قطعه کار قرار دهید. به طور معمول یک دست روی قطعه کار در سمت میز کارده قرار گرفته و به قطعه کار نیرویی به سمت پایین و همچنین به سمت گونیای دستگاه وارد کرده و دست دیگر نیز روی قطعه کار در سمت میز کارگیر قرار گرفته و آن را به سمت توپی در برگیرنده تیغه هدایت مینماید. برای رنده کردن قطعات کوچکتر هم حتما از لوازم کمکی-مانند جلوبرندههای دستساز و یا دیگر وسایل کمکی موجود در بازار- استفاده کنید.
نحوه تنظیم ارتفاع میز کارده (میز عقبی) کف رنده
یک قطعه نسبتا باریک چوب را برداشته و به کمک آن تیغههای توپی را بچرخانید تا یکی از تیغهها به بالاترین ارتفاع ممکن خود برسد. سپس یک قطعه چوب بلند را به نحوی روی میز کارده قرار دهید که به طور توامان روی بالاترین تیغه توپی نیز قرار بگیرد. اما قطعه چوب بلندتر نباید هیچ تماسی با میز کارگیر داشته باشد. تیغه دستگاه باید با قطعه چوب بلند تماس داشته و با میز کارده در یک سطح قرار داشته باشد.
قطعه چوب را از سمت گونیا به سمت دیگر تیغه حرکت دهید تا از تماس یکسان قطعه چوب با تیغه دستگاه و میز کارده اطمینان حاصل نمایید. سپس این کار را با تیغه های دیگر دستگاه نیز انجام دهید. اگر موقعیت هر کدام از تیغهها با تیغههای دیگر متفاوت بود میبایست توپی را باز کرده و تیغهها را مجددا و با دقت بیشتری در جای خود قرار دهید.
پس از تراز نمودن ارتفاع تیغهها باید ارتفاع میز کارده را تنظیم نمایید. قطعه چوب بلند را روی تیغه که در بالاترین حالت خود قرار گرفته بگذارید. با دستگیره تنظیم ارتفاع میز کارده، آن را بالا یا پایین ببرید تا جایی که هیچ فاصلهای میان قطعه چوب و سطح میز کارده وجود نداشته باشد.
نتایج نه چندان مطلوبِ به دست آمده با دستگاه کف رنده، اغلب وابسته به تنظیم ارتفاع میز کارده نسبت به ارتفاع تیغههای توپی دستگاه است. تسطیح کامل و بینقص در حالتی اتفاق میافتد که ارتفاع میز کارده با ارتفاع تیغههای توپی دستگاه در بالاترین حالت برابری نماید. تصاویر زیر به خوبی نشانگر آن هستند که اگر ارتفاع میز کارده خیلی بلند یا خیلی کوتاه باشد چه نتایجی را به دنبال خواهد داشت و اگر به دقت و به درستی تنظیم گردند انتظار چه نتیجهای را میتوان داشت.
اگر ارتفاع میز کارده بالاتر از ارتفاع تیغهها باشد، سطح قطعه کار پس از رنده کردن به یک سطح شیبدار تبدیل خواهد شد. اگر سطح میز کارده پایینتر از ارتفاع تیغهها باشد، سطح قطعه کار مقعر شده و به احتمال فراوان تکه انتهایی آن شکسته خواهد شد. تنها در شرایطی که ارتفاع میز کارده برابر با ارتفاع تیغهها (در بالاترین حالت آنها) باشد، سطح به دست آمده کاملا صاف و یکنواخت خواهد بود.
نحوه تنظیم گونیای دستگاه کف رنده
ابتدا گونیای دستگاه را از جای خود خارج کرده و با تنظیم ارتفاع میز کارگیر، آن را با میز کارده همتراز نمایید. از یک تراز یا یک استفاده کنید تا از همتراز بودن میز جلویی و عقبی دستگاه اطمینان حاصل نمایید.
سپس در حالی که گونیا را به حالت ایستاده در جای خود قرار دادهاید، یک گونیا را روی میز کارده و در نزدیکی توپی کف رنده قرار داده و با گونیای دستگاه مماس نمایید. گونیای دستگاه باید کاملا با گونیای شما در تماس باشد، اگر در نقطهای عدم تماس را مشاهده نمودید لازم است تا دستگیره در برخی از دستگاهها این دستگیره به شکل یک فلکه است- تنظیم زاویه گونیا را چرخانده تا به طور کامل با گونیا مماس شود. در صورتی که اهرم تغییر زاویه گونیای دستگاه شما مانند شکل دارای قفل آهنی نگهدارنده باشد پیش از هر گونه تغییر زاویه ابتدا باید قفل نگهدارنده آهنی را باز کرده و پس از اعمال تغییر مجددا قطعه نگهدارنده را در جای خود قرار داد.
نوین چوب فروشنده انواع کف رنده
نوین چوب فروشنده انواع کف رنده در تهران و شهرستان ها می باشد . همچنین آموزش اپراتور برای استفاده درست از دستگاه، تأمین قطعات و خدمات پشتیبانی یک محصول از مواردی است که قبل از خرید این ماشین باید به آن توجه ویژهای داشته باشید. تمامی محصولات ارائه شده توسط شرکت نوین چوب دارای یک سال گارانتی و ۱۰ سال خدمات پس از فروش است. از دیگر محصولات نوین چوب می توان به اره اسلایسر ، دستگاه چند کاره ، خراطی ، کف رنده و گندگی و… اشاره کرد .
آموزش اپراتور در محل کارگاه مشتری و توسط کارشناسان مجرب شرکت نوین چوب و بهصورت حضوری انجام میپذیرد که این آموزشها تا حصول اطمینان از فراگیری مشتری نسبت به عملکرد این ماشین در زمان استاندارد ادامه خواهد داشت. در صورت نیاز به مشاور جهت خرید این محصول با شماره ۰۲۱۹۱۰۰۱۰۱۸ تماس حاصل نمایید.