معرفی کامل چوب گردو { معایب چوب گردو }

چوب یکی از ابتدایی‌ترین موادی است که بشر از ابتدا تاکنون از آن برای ساخت خانه و لوازم گوناگون استفاده می‌کند. چوب یکی از منابع تجدیدپذیر است که در صورت استفاده صحیح و بهره‌ برداری اصولی از آن می‌توان گفت انتخاب مناسبی برای استفاده به عنوان ماده اولیه و مواد ساختمانی است. حتی در بعضی کشورها منابع و جنگل‌ هایی به وجود آورده‌اند که چوب مورد نیاز برای پروژه‌های مختلف را از آن استخراج می‌کنند. چوب انواع مختلفی دارد که هرکدام ویژگی‌های منحصر به فردی مانند مقاومت، وزن، رنگ و … متفاوتی دارند.

چوب گردو یکی از انواع چوب پرطرفدار و محبوب است. از این چوب در کارهای مختلفی مانند مبلمان سازی، ساختمان سازی، کف پوش طبیعی، روکش و نمای ساختمان، تزیین اتاق اتومبیل و واگن قطار، دست سازه‌های نفیس چوبی و … استفاده می‌شود. چوب گردو با طرح کلاسیک و رنگ تیره، انتخاب مناسب برای کارهای چوبی اتاق‌خواب یا مبلمان پذیرایی است. علاقه‌ی نجاران به این چوب به دلیل انعطاف‌پذیری بالای آن است؛ زیرا طراحی‌های مختلف روی آن به آسانی قابل اجرا است.

چوب گردو

اگرچه چوب درخت گردو بسیار مقاوم و بادوام است اما سختی متوسطی داشته که باعث می‌شود بتوان به راحتی آن را اره یا رنده کرد بدون آنکه نگران شکستگی یا ترک خوردگی آن باشید. استفاده از چوب گردو می‌تواند گرمایی خاص به محیط خانه شما ببخشد اما با تمام مزایای گفته شده باید در نظر داشته باشید که کار با چوب گردو سختی و ترفندهای خاص خود را دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا با برخی از معایب چوب گردو آشنا شوید تا بهتر بتوانید در مورد انتخاب چوب مناسب برای پروژه‌های نجاری خود تصمیم بگیرید.

معرفی انواع چوب گردو

چوب گردو انگلیسی،چوب گردو سفید و کلرو از انواع چوب گردو هستند که هر کدام ویژگی و کاربردهای خاص خود را دارند.

چوب گردو انگلیسی

از چوب گردو انگلیسی بیشتر برای تولید محصول استفاده می‌شود و به ندرت از آن در کارهای نجاری استفاده می‌کنند.

چوب گردو سفید

چوب گردو سفید به رنگ قهوه‌ای روشن بوده و مانند توسکا و صنوبر ترد و شکننده است؛ به دلیل دوام کم از آن در کارهای صنعتی و تجاری استفاده نمی‌شود.

چوب گردو کلرو

چوب درخت گردو  کلرو طیف رنگی متنوعی دارد؛ به همین جهت پس از قطع کردن آن را در کوره نمی‌گذارند. برای خشک شدن این چوب را در معرض هوای آزاد قرار می‌دهند تا پس از خشک شدن نوارهای رنگی آن مشخص شود. البته لازم به ذکر است که طیف انواع چوب گردو به موارد بالا محدود نمی‌شود اما ممکن است شما نام چوب گردو برزیلی، کارائیب و … را شنیده باشید اما باید بدانید که این‌ها در واقع چوب گردو نیستند و دسته متفاوتی دارند.

معایب چوب گردو

استفاده از چوب درخت گردو معایبی دارد که در این بخش ما به معایب چوب گردو اشاره کرده ایم :

قیمت بالا

 اولین نکته‌ای که درباره چوب گردو باید مد نظر قرار دهید قیمت آن است. چوب گردو با قدمت طولانی از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است و به همین جهت قیمت بسیار بالایی هم دارد که شاید برای بسیاری از کارهای نجاری مقرون به صرفه نباشد.

کار با گره و لایه‌های درونی چوب

گره‌های بزرگ و کوچک چوب گردو را بروسن یا لپ می‌گویند. چوب گردو چوبی متفاوت و غیرمعمول است که ممکن است با دیدن گره‌ها و لایه‌ی بیرونی، چوب بی‌کیفیت به نظر برسد. می‌توان گفت که این خصوصیات از رفتار هر چوب سرچشمه می‌گیرد و ربطی به کیفیت آن ندارد ولی گره‌های یک چوب کار را برای ما سخت می‌کند. مخصوصاً اگر کاری با طرحی خاص مدنظر داشته باشید. این گره‌ها توسط حجم انبوهی از پیچ تشکیل شده است که می‌تواند در طرح و مدل‌های مختلف الوارتان وجود داشته باشد و قسمتی از لبه‌ی کار یا حتی درست در وسط آن قرار بگیرد. برای اینکه دستتان به چوب گردوی تیره‌ای که بدون رگه است برسد بهتر است درجه‌ی چوب را بررسی کنید و از چوب گردو با کیفیت که معمولا درجه یا شماره آن جزو سه شماره اول است را انتخاب کنید.

گره‌ روی پوسته‌ی بیرونی

اگر می‌خواهید میز یا کابینتی کاملاً صاف و بدون هیچ بافت و گره بسازید، چوب گردو گزینه‌ ی مناسبی نخواهد بود. همه‌ی درختان دارای گره‌ ی روی پوسته‌ ی بیرونی هستند اما در بعضی قابل مشاهده‌تر و در بعضی دیگر کاملاً نامعلوم است. حلقه‌های بیرون ‌چوب، قسمت‌های پریده زردرنگی است که مابین پوست چوب و درون چوب قرار دارد. این قسمت وظیفه آب‌رسانی و تغذیه چوب را دارد که در بعضی از درختان این حلقه‌ها طبیعی و در بعضی دیگر بسیار بزرگ است. این حلقه‌ها در چوب درخت گردو بزرگ است و تنوع رنگی آن زمانی خیلی نمود پیدا می‌کند که رنگ درون چوب بسیار تیره‌ باشد. تمامی درجه کیفی‌های چوب گردو گره روی پوست را دارند به همین جهت باید در هنگام خرید الوار، محصولی تهیه کنید که پوست چوب در قسمت سطح زیاد نباشد.

چوب گردو بخار داده شده

برای تنظیم رنگ بیرون چوب و درون چوب بیشتر کارخانه‌ها چوب گردو را بخار می‌دهند تا تضاد یا کنتراست رنگی بیرون و درون چوب برطرف شود. تمامی الوارهایی که بخار داده نشده‌اند در قسمت میانی پوست و بافت میانی خطی عمیق دارند که با بخار کمتر دیده می‌شود. بخار دادن الوار در طول زمان رنگ خاکستری و قهوه‌ای کار را بهتر می‌کند اما به دلیل تغییر رنگ ناشی از قرارگیری در معرض اشعه‌ی UV ممکن است کار را برای نجاران سخت کند به خصوص مواقعی که طرح و رنگ خاصی مد نظر دارند.

چگونه این مشکلات را برطرف کنیم؟

اگر هنوز هم با تمامی این مشکلات قصد استفاده از چوب گردو را دارید نکاتی برای برطرف کردن برخی از آن‌ ها وجود دارد که در ادامه به آنها می‌ پردازیم.

چگونه با گره‌ های موجود در چوب کار کنیم؟ یکی از بهترین راه حل‌ ها این است که قسمتی از چوب که گره‌ی آن مشخص است را در قسمت‌هایی از کار که کمتر دیده می‌شود استفاده کنیم مانند پشت درهای کابینت یا پشت صندلی‌ها. در همین زمان ممکن است متوجه این موضوع شوید که این رگه‌ها نه تنها منظره‌ی بدی ندارد بلکه جلوه‌ی بهتری هم ایجاد می‌کند. همچنین می‌توانید با پوشش روغنی کنتراست زیبایی ایجاد کنید. با استفاده از روغن پرداخت یا رنگ تیره سطح چوب و روی گره‌ها را بپوشانید. ایجاد سایه روشن تیره باعث می‌شود که گره‌های چوب به کار شما زیبایی ببخشند.

چوب گردو برای کارهای نجاری و ساخت آثار نفیس بسیار ایده آل و مناسب است تنها کافی است نکات بالا را در انتخاب و کار با آن مد نظر قرار دهید تا بتوانید اثری متفاوت و خارق‌العاده با آن بسازید.

کاربرد چوب گردو

روکش نمای ساختمان

خراطی چوب

ساخت مجسمه و وسایل دست ساز نفیس و …

اگر قصد انجام هنر نجاری را داشتید و برای خرید دستگاه های نجاری از جمله اره دورکن ، کف رنده و گندگی ، لبه چسبان و … خواستید اقدام کنید به شما پیشنهاد می کنم که برای اطلاع از قیمت دستگاه و خرید با شماره ۰۲۱۹۱۰۰۱۰۱۸ تماس حاصل نمایید .

۰/۵ (۰ نظرات)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *