آموزش مرحله به مرحله رنگ کردن مبل و وسایل چوبی

برای ایجاد تنوع و تغییر دکوراسیون حتما نیاز نیست هزینه زیادی کنید برای مثال یکی از راه‌های ایجاد تنوع در طراحی داخلی این است که رنگ وسایلی مانند مبلمان را تغییر دهید.

برخی از افراد بفکر تغییر رنگ چوب مبل ، رنگ کاری مبل دست دوم ، ترمیم رنگ مبل طلایی و … هستند اما نکته‎‌ای که باید مد نظر قرار دهید این است که پیش از هر اقدامی برای تغییر رنگ مبلمان و رنگ آمیزی آن ابتدا تخمینی از هزینه‌ها بزنید شاید هزینه رنگ آمیزی به قدری زیاد باشد که صرف نداشته باشد و بهتر باشد کل سرویس مبلمان را عوض کنید و مبلمانی تازه خریداری کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا با روش‌ها و وسایل مورد نیاز برای رنگ آمیزی مبلمان و وسایل چوبی آشنا شوید.

وسایل مورد نیاز برای رنگ آمیزی مبلمان و وسایل چوبی

  • آب صابون روغنی (روغن حل شونده)
  • سنباده متوسط
  • پرایمر
  • پارچه خشک
  • رنگ
  • قلم مو
  • غلتک فوم
  • اسپری رنگ (اختیاری)
  • ماده مخصوص برای پرداخت یا روغن جلا

چگونه مبلمان خود را رنگ کنیم؟

ما در این بخش بطور کامل و مرحله به مرحله در این مورد توضیح داده ایم :

مرحله اول: آماده شوید!

مبلمان خود را آماده کنید. اولین کاری که بهتر است قبل از هر کاری برای شروع انجام دهید تمیز کردن محدوده‌ای است که می‌خواهید آن را رنگ کنید مخصوصاً اگر در جایی مانند انباری و پارکینگ قرار دارید که گرد و خاک زیادی روی آن نشسته است. ابن جا است که روغن حل شونده یا همان آب صابون به شما کمک می‌کند و می‌توانید با آن مبلمان خود را تمیز کنید. لازم به ذکر است که این ماده هیچ ضرری برای مبلمان شما ندارد.

مرحله دوم: سنباده بزنید

بعد با یک سنباده متوسط مبل یا وسیله‌ای که می‌خواهید آن را رنگ آمیزی کنید را طوری سنباده بزنید که پرداخت‌ های قدیمی کاملاً از بین برود و سطحی صاف برای رنگ کردن به شما بدهد. اگر قرار است به جای پرداخت با نمای چوب، کار را رنگ کنید احتیاج به سنباده کامل برای رسیدن به سطح چوب نیست همین که سطح شیشه‌ای پرداخت را از بین ببرید کفایت می‌کند. در صورتی که سطح مات است می‌توانید این مرحله را پشت سر بگذارید.

مرحله سوم: پرایمر (آستر بزنید)

بعد از تمیز کردن و خشک شدن کار، بهتر است که با یک لایه پرایمر آغاز به کار کنید. پرایمر سطح را چسبناک کرده و باعث می‌شود رنگ بهتر به خورد کار برود همچنین پرایمر باعث می‌شود در صورت وجود لک و هر نوع ناهمگونی رنگی از بین رود. پرایمرهایی با پایه‌ی روغن گزینه بسیار مناسبی برای مبلمان و وسایل چوبی هستند.

مرحله چهارم: دوباره سنباده بزنید

دوباره سنباده بزنید. بهتر است بین هر لایه رنگی که روی سطح می‌زنید با استفاده از یک سنباده متوسط سطح را سنباده بزنید. این کار باعث می‌شود نتیجه رنگ و حتی پرداخت جلوه‌ای حرفه‌ای داشته باشد اما فراموش نکنید که بین هر بار سنباده کشی سطح را با دستمال خشک پاک کنید تا ذرات اضافه موجود روی سطح کار باقی نماند.

مرحله پنجم: رنگ آمیزی کنید

حالا که سطح شما پرایمر زده شده و آماده است زمان رنگ زدن فرا رسیده است. رنگ نیمه براق لاتکس رنگ خوبی برای مبلمان است البته می‌توان گفت هر نوع رنگی که در آخر جلوه‌ی مسطح و ماتی به کار ندهد پیشنهاد خوبی است؛ زیرا هر نوع لک و رد انگشت به راحتی بر جای می‌ماند و به سختی هم پاک می‌شود. هر چه سطح شیشه‌ای تر باشد راحت‌تر پاک می‌شود.

 

لایه‌ های رنگ را بسیار نازک روی کار بزنید و برای چندمین بار این نکته را مد نظر قرار دهید که حتماً بین هر لایه رنگ، سطح را سنباده بزنید و لایه‌ها را صاف و نرم کنید. این مرحله بسیار مهم است مخصوصاً اگر می‌خواهید نتیجه‌ی آخر بسیار ایده آل باشد. به‌طور معمول ۲ یا ۳ لایه برای این منظور کافی است.

روش‌های دیگر برای رنگ آمیزی مبلمان و وسایل چوبی

می‌توانید از اسپری‌های رنگ قلم مو یا غلتک استفاده کنید. معمولاً از قلم مو برای قسمت‌ هایی که دسترسی سختی دارند استفاده می‌کنند و از غلتک برای قسمت عمده‌ی کار یا سطوح صاف استفاده می‌کنند. بهتر است معمولاً از قسمت‌های منحنی‌ تر شروع کنید. غلتک باعث می‌شود رد قلم مو کم‌تر دیده شود.

نکته: برای قسمت‌های منحنی می‌توانید از اسفنج نرم استفاده کنید.

مرحله ششم: محافظت

بعد از زدن آخرین لایه، ۲۴ ساعت به وسیله چوبی خود فرصت دهید. پس از خشک شدن سطح کار به مرحله بتونه کاری می‌رسید. 

نکته: می‌توانید به مدت ۳۰ روز وسیله چوبی را در محلی مناسب قرار داده و اجازه دهید کار به صورت طبیعی خشک شود.

بتونه‌ ی بی رنگ کردن مبلمان اولین قدم برای محافظت از پرداخت یا فینیشینگ است. همچنین بتونه باعث می‌شود سطح کار صاف و صیقلی باشد که تمیز کردن آن راحت‌تر است. اگر شما برای پرداخت از رنگ سفید یا رنگ خیلی روشن استفاده کرده‌اید به شما پیشنهاد می‌کنم هرگز از پلی اورتان برای این کار استفاده نکنید؛ زیرا به مرور زمان به رنگ زرد متمایل می‌شود اما روی هر رنگ دیگری گزینه‌ی مناسبی است. پیشنهاد دیگر من استفاده از تاپ کت‌هایی (پوشش براق) بر پایه آب است زیرا به آسانی تمیز شده و گاز کمی هم ساطع می‌کند.

پیشنهاد هیجان انگیز دیگر استفاده از واکس‌ های مبلمان است. تنها چیزی که احتیاج دارید این است که مبلمان را با این واکس پاک کنید سپس ۱۰ تا ۱۵ دقیقه برای خشک شدن به آن زمان دهید و در آخر سطح را با استفاده از پارچه‌ی کتانی تمیز و خشک تمیز کنید تا براقی آن به سطح دلخواه شما برسد. بعد از اتمام کار بهتر است که یک تا دو روز دست به کار نزنید تا سطح کار به خوبی خشک شود.

اگر ابزار و یراق خاصی مورد نیاز است باید آن را بعد کار و خشک شدن رنگ چوب بزنید.

اگر به سبک سندپلاست یا وایت واش علاقه دارید می‌توانید قسمت‌های دلخواه را با سنباده کمی خراش داده تا حالت فرسوده یا جلوه‌ای قدیمی پیدا کند. این کار را بعد از آخرین پرداخت و قبل از واکس زدن باید انجام دهید.

امیدواریم با استفاده از روش‌های بالا بتوانید به آسانی رنگ مبلمان و وسایل چوبی خود را تغییر دهید و با تغییر رنگ مبلمان خود جلوه و دکوراسیونی متفاوت و زیبا به محیط کار یا منزل خود ببخشید.

نوین چوب فروشنده ماشین آلات نجاری و صفحه ای

نوین چوب فروشنده انواع ماشین آلات نجاری و صفحه ای در تهران و شهرستان ها می باشد . از محصولات نوین چوب می توان به خراطی ، سی ان سی چوب ، اره فلکه ، لبه چسبان و … اشاره کرد . در صورت نیاز به مشاوره جهت خرید محصولات نوین چوب با شماره نوین چوب تماس حاصل نمایید و یا به اینستاگرام نوین چوب novinchoobco  دایرکت ارسال نمایید تا مشاوران  ما شما را در اسرع وقت راهنمایی نمایند .

Table of Contents

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *