آرماتوریاب چیست؟ | نحوه کار با آرماتوریاب

آرماتوریاب چیست؟

آرماتوریاب وسیله‌ای است که با استفاده از آن می‌توانید به راحتی محل دقیق میل گرد، سیم برق و … را پیدا کنید. با یاد گرفتن روش استفاده از این دستگاه می‌توانید با خیال راحت کلیه لوازم خود مانند تلویزیون، آینه و قفسه‌ها را به دیوار وصل کنید و مطمئن باشید که مشکلی برایشان به وجود نمی‌آید.

برای آویزان کردن لوازم دکوری سبک مانند تابلو نقاشی می‌توانید از میخ استفاده کنید اما برای اتصال آینه‌های سنگین، نصب لوازم بزرگ، وصل کردن تلویزیون یا طبقه به دیوار ابتدا باید تکیه‌گاهی محکم مانند یک تیرک چوبی پیدا کنید؛ زیرا در صورتی که وزن اجسام زیاد باشد و  نتوانید محل دقیق تیرک‌های چوبی خانه را پیدا کنید، ریسک بسیار بالایی را باید بپذیرید. اگر نصب آویزهای سنگین، کابینت و … بدون تشخیص محل دقیق تیرک‌های درون دیوار انجام بگیرد، باید هر لحظه منتظر افتادن کابینت و … باشید.

خوشبختانه آرماتوریاب با درصد خطایی نزدیک به صفر و نحوه‌ی استفاده آسان، این کار را بسیار ساده کرده است. با استفاده از این دستگاه، بدون نگرانی اجسام سنگین را روی دیوار نصب یا آویزان کنید.

وسایل لازم برای استفاده از آرماتوریاب

  • آرماتوریاب
  • مداد

قبل از شروع کار

نوع آرماتوریابی که با آن کار می‌کنید را بشناسید. آیا آرماتوریاب شما مغناطیسی است یا امکان شناسایی تراکم دیوار را دارد؟ آرماتوریاب‌های مغناطیسی امکان شناسایی مکان پیچ و میخ پشت دیوار را دارند ولی با این‌ حال چون مکان آنها دور از دید است نیاز است کمی حدس را چاشنی کار کنید. اگر روی پروژه‌ای کار می‌کنید که ارزش زیادی دارد یا سنگین وزن است، بهتر است از آرماتوریابی استفاده کنید که قابلیت شناسایی تراکم و محل دقیق تیرک‌ها را داشته باشد و لبه‌های تیرک را به شما نشان دهد. تفاوتی ندارد که چه مدلی از آرماتوریاب را خریداری می‌کنید زیرا نحوه‌ی استفاده از آرماتوریاب‌ها یکسان است، تنها اطلاعاتی که نمایش داده می‌شوند متفاوت است.

مرحله اول

مکان حدودی جسمی که می‌خواهید به دیوار متصل کنید، را مشخص کنید. محدوده‌ی بالا و پایین آن را تعیین کرده تا محدوده‌ای که نیاز است در آن به دنبال تیرک‌های دیوار بگردید، مشخص شود. همه‌ی اجسام نیمه فلزی و عکس‌هایی که در نزدیکی شما روی دیوار هستند را از روی دیوار بردارید چرا که باعث افزایش درصد خطای دستگاه های مغناطیسی می‌شوند.

نکته: بهتر است حین کار با آرماتوریاب ساعت و انگشتر را از دست‌تان دربیاورید تا اختلالی ایجاد نکند.

مرحله دوم

از نو بودن و کارکرد صحیح باتری‌ها اطمینان پیدا کنید. ضعیف بودن باتری‌ها باعث بروز خطا در نتیجه کار می‌شود. همچنین قسمت صاف دستگاه یعنی قسمتی که روی دیوار قرار میگیرد (معمولاٌ روی آن نمد برای محافظت از دیوار وجود دارد) را بررسی کنید تا اطمینان پیدا کنید که عاری از گرد و غبار است.

مرحله سوم

به طور معمول فاصله‌ی تیرچه‌ها از یکدیگر بین 40 تا 60 سانتی‌متر است، پس شما در محدوده‌ای 60 سانتی‌متری به دنبال تیرچه بگردید. آرماتوریاب را با فاصله‌ی 60 سانتی‌متری از سمت چپ مکانی که می‌خواهید سوراخ کنید، کاملاٌ به دیوار بچسبانید.

مرحله چهارم

به آرامی آرماتوریاب را به سمت راست دیوار به‌صورت افقی و چسبیده به دیوار حرکت دهید.

مرحله پنجم

زمانی که دستگاه به شما هشدار وجود تیرک را داد (بسته به نوع دستگاه با بوق زدن یا روشن شدن چراغ) برای اطمینان از وجود تیرک مجدد دستگاه را روی محدوده‌ای که دستگاه هشدار داد حرکت دهید و ببینید دوباره همان هشدار را دریافت می‌کنید یا خیر.

مرحله ششم

مکان درست را با مداد علامت‌گذاری کنید. اگر از دستگاهی استفاده می‌کنید که قابلیت مرکزیابی داشته باشد، ابتدا و لبه‌های تیرک را به شما نشان می‌دهد. هر دو لبه را علامت‌گذاری کنید تا هنگام دریل کردن یا چکش زدن، مرکز تیرک را بدانید.

مرحله هفتم

هشدار دستگاه را پایان کار خود ندانید و حتماً از قرار داشتن تیرک‌های کناری در فاصله‌ی 40 تا 60 سانتی‌متری تیرکی که پیداکرده‌اید اطمینان پیدا کنید. برای این کار مراحل 3 تا 6 را تکرار کنید.

حتی اگر دستگاه شما در مواقع قبلی محل قرارگیری تیرک را به‌درستی نشان داده باشد، باز هم وجود لوله‌های فلزی، اجسام براق و بست‌ها درون دیوار می‌تواند باعث ایجاد خطا در دستگاه شود. می‌توانید برای اطمینان از غلط نبودن هشدار دستگاه در هر دو طرف تیرچه‌ای که قصد اتصال تلویزیون، آینه، طبقه یا اجسام سنگین به آن را دارید به دنبال تیرچه بگردید.

تیرچه‌هایی که در دو طرف پیدا کردید را علامت‌گذاری کنید و فاصله بین تیرچه‌ها را اندازه بگیرید. اگر فاصله‌ بین تیرچه اصلی با هرکدام از تیرچه‌های کناری بین 40 تا 60 سانتی‌متر باشد تیرچه‌ی مرکزی را به‌درستی پیداکرده‌اید. حال می‌توانید محل مورد نظر را سوراخ کنید یا میخ را در آن محل بکوبید.

با انجام مراحل بالا با دقت زیاد می‌توانید به راحتی و بدون خطا وسیله مورد نظرتان را به دیوار نصب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *