تفاوت کابینت RTF و MDF ( ام دی اف و آر تی اف ) چیست ؟

اگر در حال خرید کابینت هستید تا به حال متوجه گستردگی گزینه‌ های خرید شده‌اید. برای خرید دو انتخاب اصلی وجود دارد 

  • چوب
  • MDF با روکش RTF

مسلماً اسم دوم از نظر شما بسیا دهن پرکن خواهد بود اما این گزینه زمانی مناسب است که به دنبال کابینتی با آخرین ترند روز هستید اما با قیمتی کم‌تر از چوب طبیعی. RTF چیست؟ برای دانستن این نکته و اینکه آیا این محصول به درد کابینت آشپزخانه‌ی شما می‌خورد یا خیر بهتر است مقاله‌ی زیر را بخوانید.

 کابینت‌ها به صورت یکسان ساخته نمی‌شوند

کابینت چوبی با استفاده از چوب ساخته می‌شود. این تعریف بسیار ساده است و هیچ نکته‌ی شگفتی ندارد اما کابینت‌هایی که MDF هستند از خرده چوب و رزین و با استفاده از فشار درست می‌شوند که نتیجه‌ی آن استحکام و مقرون به صرفه بودن آن است.RTF از ورقه‌هایی تشکیل شده که توسط دمای بالا و فشار بالا (دستگاه پرس قوی) به MDF متصل شده است که در انتها محصولی با دوام و زیبا به ما می‌دهد که ظاهر چوبی شکل بسیار با کیفیتی خواهد داشت.

کابینت ام دی اف

MDF به تنهایی برای در کابینت و دراور و کمد کافی نیست؛ زیرا ورقه ورقه شده و امکان تورم در آن زیاد است همچنین به راحتی رنگ نمی‌شود. به همین دلیل RTF عنصری سازنده برای دادن استحکام و سطحی صاف و بدون درز به کار محسوب شده  و محافظی برای درهای جلویی است.

 

چرا باید کابینت با روکش RTF را انتخاب کنیم؟

برای سال‌ها مالکین مزایای روکش RTF را به علت دوام و ظاهر زیبا ستایش می‌کردند. مراکز محبوب و معروفی هستند که RTF و MDF مرغوبی را عرضه می‌کنند که به راحتی می‌توان به سبک و مدل دلخواه تبدیل کرد. در اینجا به بعضی دیگر از مزایای این محصول می‌پردازیم تا انتخاب شما راحت‌تر شود :

  • قوی و با دوام
  • دکوری زیبا
  • تمیزی کابینت rtf  و تمیز کردن کابینت ام دی اف راحت است
  • نگهداری کم‌تری در مقایسه با چوب طبیعی می‌خواهد
  • صیقلی، همسطح و یک رنگ (بدون رگه و بافت)
  • ضد آب 
  • بدون منفذ
  • مقاوم در برابر دفرمه شدن
  •  به راحتی پیچ و تاب نمی‌خورد و شکسته نمی‌شود
  • ارزان‌تر از چوب طبیعی است

 محصولی لوکس و مقرون به صرفه

بیایید روراست باشیم و بپذیریم که  تغییر دکوراسیون گران تمام خواهد شد. از لحاظ اقتصادی انتخاب روکش RTF برای کابینت با توجه به دوام بالای آن مقرون به صرفه‌تر است. کابینت چوبی همیشه گزینه‌ی مناسبی برای تغییر کابینت به آشپزخانه‌های فوق مدرن با بودجه‌ی بیشتر و دوام دوچندان بر RTF است. اگر به دنبال این هستید که سبک کابینت خود را با استفاده از تجهیزات جانبی تغییر دهید با بودجه‌ی مورد نظر می‌توانید تمام نو آوری‌هایی که همیشه آرزو داشتید را اجرایی کنید.

MDF یا چوب جامد؟ کدام یک برای درب کابینت آشپزخانه مناسب‌تر است؟

مالکین خانه‌ها همیشه به دنبال جایگزینی ارزان‌تر برای چوب جامد هستند که معمولاً گزینه‌ی قانع کننده برای مبلمان و به‌خصوص کابینت آشپزخانه MDF  است و از MDF برای ساخت قطعات خاص مانند درب‌های کابینت استفاده می‌شود. اگر اطلاعات بالا باعث شد که MDF را در درجه‌ی پایین‌تری از چوب ببینید بهتر است کمی صبر کنید تا متوجه شوید چرا اکثر تولید کنندگان از MDF برای محصولاتی خاص استفاده می‌کنند.

چرا از چوب جامد در کابینت آشپزخانه استفاده می‌شود

دلایل متعدد زیادی وجود دارد که همیشه چوب جامد گزینه‌ی اولی برای ساخت و ساز کابینت قلمداد می‌شود. در ادامه مروری می‌کنیم بر دلایل این انتخاب:

برای تمامی مالکین انتخاب بین دو گزینه ی MDF و چوب برای خرید کابینت بسیار گیج کننده است. بر طبق فرضیه‌ی موجود چوب جامد بسیار محکم‌تر و با دوام‌تر از MDF است که همیشه آن را جایگزینی با استحکام کم‌تر و ارزان‌تر قلمداد می‌کنند اما اصل ماجرا این است که هر دوی این مواد مزایا و معایب خود را دارند که هر خریداری بهتر است قبل از انتخاب نهایی آن را بررسی کند. ما برای انتخابی صحیح‌تر، در ادامه به تمامی مزایا و معایب MDF و چوب جامد پرداخته‌ایم تا شما ترجیح خود را در انتخاب کابینت پیدا کنید.

MDF و چوب جامد

در تفکر عامه، چوب جامد چوبی طبیعی است و MDF نوعی چوب مهندسی شده است. در واقع چوب مهندسی شده مخلوطی است از چوب قرمز، فیبر، ونیر، رزین و چسب. در اکثر مواقع از چوب جامد برای ساختار درونی کابینت استفاده می‌کنند

 

MDF و چوب جامد استحکام و دوام

بدون شک چوب جامد استحکام و دوام بسیار بالایی دارد که توجیه بسیار معقولیست برای انتخاب اول در ساخت و ساز مبلمان. دوام بالای چوب جامد و ماندگاری آن برای سال‌ها باعث شده که این چوب را در آسمان‌خراش‌ها و حتی پل‌ها استفاده کنند. با این حال تمامی چوب‌ها از یک جنس نیستند برای مثال چوب درخت بلوط بسیار محکم‌تر از سرو است.

زیبایی شناسی

وقتی صحبت از زیبایی می‌شود می‌توان گفت که چوب گزینه‌ای بی رقیبی است و نکته‌ای که باعث تمایز آن در میان انواع مواد می‌شود رگه‌ها و بافت زیبای آن است اما همان‌گونه که دوام در انواع مختلف چوب متفاوت است در زیبایی نیز تفاوت‌هایی با هم دارند. برای مثال بلوط سفید بسیار زیباتر از بلوط قرمز است  در صورتی‌که در دوام دومی استحکام بیشتری دارد.

سفارشی سازی

به غیر از زیبایی و استحکام، چوب جامد قابلیت تغییر بسیار بالایی دارد که همین گزینه آن را به انتخابی غالب برای کابینت سازی تبدیل می‌کند. چوب همیشه در طیف گسترده‌ای از سایز، شکل، پرداخت و رنگ موجود است که این نکته به کابینت سازان این امکان را می‌دهد که کابینت‌هایی منحصر به‌فرد با استحکام بالا تولید کنند.

ارزش

با توجه به مزایا و برداشت‌های غالب بر ارجحیت چوب جامد بر MDF، همواره چوب جامد با ارزش قابل توجهی عرضه می‌شود. اگر شما هم جزء مالکینی هستید که می‌خواهید بر ارزش خانه‌ی خود بی افزایید چوب جامد بسیار گزینه ‌مناسبی محسوب می‌شود.

معایب چوب جامد

با وجود اینکه چوب جامد مزایای قانع کننده‌ای به نسبت MDF دارد اما نمی‌توان آن را عاری از ضعف دانست. به عبارت دیگر، بعضی وقت‌ها MDF بر چوب جامد ارجحیت دارد. در زیر یه به چند نمونه اشاره خواهیم کرد:

آسیب در برابر رطوبت

بیشتر چوب‌های جامد آسیب‌پذیری بالایی در مقابل رطوبت دارند مخصوصاً در صورتی که پوشش یا پرداخت آخر روی آن‌ها اعمال نشده باشد. با این وجود چوبی مانند بلوط قرمز توانایی در معرض رطوبت دائم قرار گرفتن را دارد. از این رو ضد آب کردن با کیفیت، ماندگاری بیشتری به چوب می‌بخشد.

ترک خوردن و دفرمه شدن

با توجه به اینکه چوب جامد مستعد انبساط و انقباض در برابر نوسانات دما و رطوبت است، گزینه‌ی نامناسبی برای درب کابینت محسوب می‌شود. همچنین چوب جامد در دمای ناسازگار به سرعت دفرمه شده و ترک می‌خورد که این ترک‌ها حتی در صورت رنگ شدن قابل مشاهده هستند. از این رو در صفحات مرکزی درب کابینت از MDF استفاده می‌کنند.

خراب شدن کابینت ام دی افهجوم حشرات

در اکثر مواقع به غیر از زمانی که چوب جامد تحت حفاظت باشد، مستعد هجوم حشرات و آفات است. از سوی دیگر چوب مهندسی شده مانند MDF حشرات را دفع کرده و نگهداری کمتری برای این کار احتیاج دارد.

 

MDF چیست؟

MDF که مخفف (medium-density-fiberboard) است، نوعی چوب مصنوعی یا مهندسی شده است که از ورقه‌های نازکی تشکیل می‌شود. این ورقه‌های نازک نیز از طریق خرده‌های چوب، وکس و رزین ساخته می‌شود.

این چوب مهندسی شده یکی از محبوب‌ترین (ارزانترین) جایگزین‌های چوب جامد به همراه تمام مزایا و معایب خود است و در کل به دلیل استحکام و تراکم بیشتر در مرتبه‌ی بالاتری از تخته سه‌لا قرار می‌گیرد. MDF به دلیل گستردگی در کاربرد و دوام بالا، در طیف وسیعی از محصولات کابینتی موجود است.

ام دی اف چیست ؟

مانند تمام گونه‌های چوب جامد، تخته‌های MDF هم، از نظر اندازه، تراکم نوع چسب و میزان رطوبت با هم تفاوت دارند. به نظر می‌رسد که در یک قاعده کلی تخته‌های MDF متراکم‌تر، ضخیم‌تر و گران‌تر است.

مزایا و معایب درب کابینت MDF

وقتی مالکین با تمرکز بر استحکام و مقاومت به دنبال جایگزینی برای چوب جامد هستند همیشه MDF گزینه‌ی متقاعد کننده‌ای برای مبلمان و مخصوصاً کابینت آشپزخانه است. بهتر است سری بزنیم به مزایایی که با انتخاب MDF بر دیگر چوب‌های مهندسی شده به دست می‌آوریم:

مقاوم در برابر ترک خوردن و دفرمه شدن

برخلاف چوب جامد، یک تخته MDF با ساختار معمولی در برابر نوسانات شدید آب و هوایی و رطوبتی نه دفرمه می‌شود نه ترک می‌خورد. این همان دلیل اصلی استفاده از MDF برای درب کابینت آشپزخانه است.

پرداخت بدون دردسر

در MDF برخلاف چوب جامد رگه‌های قابل توجهی وجود ندارد در نتیجه پرداخت کابینت ام دی اف بعد از رنگ کردن بسیار راحت است. این گزینه نیز آن را انتخابی مناسب برای درب کابینت می‌کند.

پرداخت کابینت ام دی اف

سفارشی سازی راحت

درب‌ کابینت در طیف وسیعی از سبک و مدل موجود است از جمله درب‌های کابینت معروف به (shaker)، درب کابینت تخت (flat)، درب‌های برجسته کاری شده (raised doors) و دیگر درب‌ها و چون MDF انعطاف بالایی دارد ساخت هر کدام از این درب‌ها برش و دریل کاری راحتی در پی دارد و همچنین تغییر به راحتی بر اساس طراحی شما امکان‌پذیر است. 

مقاومت بالا در برابر آب

وقتی صحبت از مقاومت در برابر آب می‌شود MDF به طرز عجیبی خوب عمل می‌کند. در واقع بعضی MDF ها با قابلیت خاصی برای کابینت حمام ساخته شده‌اند و بسیار مقاومت بالایی در برابر آب دارند.

جایگزین ارزان‌تر

مسلماً تخته‌ی MDF از چوب جامد ارزان‌تر است و با نگهداری مناسب می‌تواند مانند یک چوب دوام بالایی داشته باشد.

معایب در کابینت MDF

برخلاف جوانب مثبت، گاهی اوقات در شرایط خاص درب‌های MDF کابینت اصلاً مناسب نیستند. ممکن است در آسیب پذیری در برابر آب، خراش و گرما شما به مواظبت چند برابری احتیاج داشته باشید. بهتر است به بعضی از آن‌ها اشاره کنیم:

  • درب‌ کابینت MDF برای دمای بالا مناسب نیست.
  • در مقایسه با چوب و تخته سه‌لا، MDF از استحکام کم‌تری برخودار است. 
  • به دلیل اینکه MDF از ذرات ریز ساخته شده ممکن است برای نگهداشتن پیچ در کار مناسب نباشد.
  • اگر از پوشش مناسب (sealer) استفاده نکنید امکان جذب آب و از بین رفتن MDF زیاد است.
  • در صورتی که MDF دچار خراش شود به سختی قابل تعمیر است.

MDF یا چوب جامد کدام برای درب کابینت مناسب‌تر است؟

وقتی پای کابینت آشپزخانه در میان باشد، چوب جامد و MDF هر دو نقش مهمی در حد خود ایفا می‌کنند. در حالیکه چوب جامد دوام و استحکام بالایی به شما عرضه می‌کند، MDF (مخصوصاً درب‌ها و قفسه‌ها) هم، پرداخت آسان و مقاومت بالا در برابر رطوبت را به رخ شما خواهد کشید. به عنوان مالک شما باید جنبه‌های مختلف این محصولات چوبی را مد نظر قرار داده و جنس کابینت خود را انتخاب کنید.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *