نحوه ساخت جلوبرنده کارآمد و دست ساز کارگاه نجاری

جلوبرنده‌ها در اشکال مختلف و ابعاد متفاوتی وجود دارند اما همگی آن‌ ها یک وظیفه مهم را بر عهده دارند؛ حرکت دادن قطعه کار به سمت تیغه دستگاه ضمن حفظ فاصله دست از تیغه و اطمینان و ایمنی بیشتر در حین کار. تمامی جلوبرنده‌ها را می‌توان در کارگاه و به استفاده از متریال ام دی اف و یا نئوپان با ضخامت ۲ سانتی‌متر و به کمک یک اره فلکه ساخت. انواع مختلف جلوبرنده‌ها که در تصویر زیر نشان داده شده‌اند همگی یک طرح خام هستند و هر کدام برای استفاده در مواقعی خاص مورد نیاز خواهند بود. البته می‌توان در اکثر موارد آن‌ها را به جای یکدیگر نیز به کار برد. در درجه اول یک جلوبرنده باید برای نگهداشتن در دست فرمی مناسب داشته باشد.

 

یک جلوبرنده مستطیلی ساده (تصویر سمت چپ) یا یک جلوبرنده شبه کفش (تصویر سمت راست) به اپراتور این امکان را می‌دهند تا به قطعه کار نیرویی ثابت و رو به پایین را وارد نماید. هر دو این جلوبرنده‌ها می‌توانند دست شما را در حین عبور دادن قطعه کار از تیغه یک دستگاه مانند اره رومیزی (میز برش) دور نگه دارند؛ البته تا زمانی که قطعه کار ضخامت زیادی نداشته باشد.

به منظور انجام بیشتر برش‌ها با استفاده از اره فلکه و یا میز برش از جلو برنده‌ای با دسته بلندتر (تصویر وسط) استفاده کنید. دسته این جلو برنده نسبت به پایه آن دارای زاویه ۴۵ درجه است. هر چه زاویه  دسته جلوبرنده‌ با پایه آن کمتر باشد (دسته جلوبرنده شیب کمتری داشته باشد) برای برش‌های طولی (برش در راستای تراشه‌های چوب) مناسب‌ تر خواهد بود.

از هر کدام از انواع جلو برنده‌ها که استفاده می‌کنید رعایت یک نکته بسیار ضروری است؛ بیرون‌ زدگی قسمت پایین جلوبرنده باید به میزانی باشد که قادر باشد قطعه کار را به سمت جلو هدایت کند و در عین حال نباید از ضخامت قطعه کار بیشتر شود و با میز کار برخورد داشته باشد. به عبارت دیگر بین قسمت بیرون‌ زده پایین جلوبرنده و میز کار دستگاه می‌بایست همواره فاصله‌ای وجود داشته باشد. همچنین می‌توانید برای کنترل راحت‌تر جلوبرنده، گوشه‌ها و لبه‌های آن را پخ کنید.

همیشه جلوبرنده‌های خود را در دسترس قرار دهید تا به هنگام کار بتوانید از آن استفاده نمایید. در هنگام کار با یک اره میزی، با یک دست جلوبرنده را به قطعه کار فشار داده و آن را به سمت تیغه دستگاه هدایت نموده و همچنین با دست دیگر خود می‌توانید به قطعه کار نیرویی به سمت گونیای دستگاه وارد نمایید تا برش مورد نظر شما با دقت هر چه بیشتری صورت بگیرد. پس از اتمام برش مورد نظر نیز به خاطر داشته باشید تا جلوبرنده را به سمت عقب بکشید که با تیغه دستگاه برخوردی نداشته باشد.

برای رنده کردن یک قطعه چوب به کمک دستگاه کف رنده نیز می‌توانید از جلوبرنده دیگری استفاده کنید که دارای پایه‌ای عریض‌تر و همچنین ارتفاع کمتر است تا در این صورت بر قطعه کار مسلط‌تر باشید. به طور کلی این جلوبرنده‌ها در سایر کشورهای دنیا در بازار به صورت ساخته شده عرضه می‌گردد اما در کشور ما به دلیل عدم یافت شدن چنین ابزارهایی می‌توانید آن‌ها را در کارگاه خود و طراحی مخصوص به کاری که انجام می‌دهید به سادگی بسازید. اعداد داده شده در تصویر اعدادی کلی هستند و می‌توانید بر حسب نیاز خود آن‌ها را تغییر دهید. می‌توانید تنها برای به دست آوردن ذهنیتی کلی از نحوه شکل و شمایل این ابزار به این تصاویر مراجعه نمایید.

هر کدام از قطعات را پس از برش دادن طبق شکل چسبانده و روی هم سوار کنید. توجه داشته باشید که بیرون‌زدگی در لبه انتهایی پایه جلوبرنده کاملا با لبه آن تراز باشد. به دلیل آن که فرآیند رنده کردن با دستگاه کف رنده بعضا به صورتی است که مستلزم وارد آوردن نیروی به نسبت بیشتری در مقایسه با برش دادن قطعات با اره‌های مختلف است، لذا توصیه می‌شود تا دستگیره این نوع از جلوبرنده را به پیچ یا میخ به پایه آن متصل نمایید. همچنین لازم است دستگیره آن را با لبه عقبی پایه مانند شکل تراز نمایید. اتصال دستگیره به پایه را از زیر پایه انجام دهید.

 

حتما به خاطر داشته باشید که برای پیچ کردن دستگیره، سطح زیر جلوبرنده را در محل پیچ یا میخ خزینه کنید تا هنگام رنده کردن، در اثر فشار وارد کردن به قطعه کار سطح روی آن را زخمی نکند.می‌توانید همچنین در قسمت جلویی جلوبرنده سوراخی ایجاد نمایید تا در هنگامی که از آن استفاده نمی‌کنید، مانند سایر ابزار جلوبرنده را نیز در قفسه یا تابلوی مخصوص ابزارآلات خود آویزان نمایید.

جهت استفاده از این جلوبرنده به منظور رنده کردن یک قطعه چوب، قطعه کار را با حفظ فاصله چند سانتی‌متری از تیغه دستگاه روی میز کارگیر قرار داده و لبه کناری آن را به گونیای ثابت دستگاه بچسبانید. سپس جلوبرنده را در قسمت انتهایی قطعه کار و درست در وسط عرض آن (با حفظ فاصله برابر از دو لبه قطعه کار) قرار دهید؛ به نحوی که بیرون‌زدگی جلوبرنده درست در پشت لبه انتهایی قطعه کار قرار بگیرد.

دست چپ خود را روی قطعه کار قرار داده و شست دست خود را روی قسمت جلویی جلوبرنده قرار دهید. با دست دیگر خود نیز دستگیره جلوبرنده را نگهداشته و سپس قطعه کار را به سمت توپی دستگاه برانید. به قطعه کار نیرویی به سمت پایین و همچنین به سمت گونیای دستگاه وارد نمایید تا سطح قطعه کار به طور کامل و بدون هیچ‌گونه فاصله‌ای از میز برش یا میز کار به سمت تیغه‌ها حرکت کند و در نتیجه سطح آن یک‌دست‌تر شود.

نوین چوب فروشنده انواع دستگاه های جلو برنده

آموزش اپراتور برای استفاده درست از دستگاه، تأمین قطعات و خدمات پشتیبانی یک محصول از دیگر مواردی است که قبل از خرید جلوبرنده نجاری باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید.
تمامی محصولات ارائه شده توسط شرکت نوین چوب دارای یک سال گارانتی و ۱۰ سال خدمات پس از فروش است. آموزش اپراتور در محل کارگاه مشتری و توسط کارشناسان مجرب شرکت نوین چوب و به صورت حضوری انجام می‌پذیرد که این آموزش‌ها تا حصول اطمینان از فراگیری مشتری نسبت به عملکرد این ماشین در زمان استاندارد ادامه خواهد داشت.  از دیگر محصولات نوین چوب می توان به کف رنده و گندگی ، کم کن ، دستگاه سنباده زن و … اشاره کرد.

در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر برای خرید جلو برنده نجاری مشاوره لطفاً با کارشناسان شرکت نوین چوب تماس حاصل فرمایید.

۰/۵ (۰ نظرات)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *