از استفاده کف رنده برای رنده کردن چوب چه می دانید ؟

خیلی از افراد بفکر کار کردن با دستگاه کف رنده می باشند و قصد دارند با دستگاه کف رنده انواع چوب را رنده کنند اما رنده کردن چوب با کف رنده چگونه می باشد ؟ ما در این مقاله درمورد استفاده از کف رنده برای رنده کردن چوب پرداخته ایم.

 چگونگی کف رنده برای رنده کردن چوب

یکی از ابتدایی‌ ترین اصول در فرآیند رنده کردن یک قطعه چوب با استفاده از دستگاه کف‌ رنده آن است که قطعه کار همواره باید عمود بر راستای توپی رنده به سمت آن حرکت داده شود تا در این صورت برداشت از سطح مورد نظر قطعه کار، درست در راستای تراشه‌ها و ذرات سطحی چوب انجام گیرد. بدین ترتیب، می‌توان با کمترین احتمال کنده شدن تکه‌های چوب و یا ضربه زدن چوب به سمت عقب، نرم‌ترین و هموارترین سطح مورد نظر را ایجاد نمود. اگر برش یک قطعه چوب با راستای تراشه‌های آن یکی نبود، لازم است آن قطعه را در راستای تراشه‌های سطحی به سمت تیغه‌های رنده حرکت دهید، نه در راستای لبه‌ها و خطوط برش آن.

فرآیند رنده کردن یک قطعه چوب کاملا به نوع و شرایط چوبی که با آن کار می‌کنید بستگی خواهد داشت. به عنوان مثال، برای رنده کردن یک قطعه الوار بهتر است ابتدا دو وجه آن را رنده نموده و سپس به لبه‌های (نر) آن بپردازید. اما برای قعطه چوبی که وجوه آن تسطیح شده است، به طور معمول رنده کردن لبه‌ها کفایت می‌کند. البته برای رنده کردن لبه‌ها نیز می‌توان از رنده دستی استفاده نمود.

در مجموع برای رنده کردن چوب‌های نرم، عمق برداشت معادل ۳ میلی‌متر و برای چوب‌های سخت عمق برداشت در حدود ۱ تا ۲ میلی‌متر مناسب خواهد بود. همانگونه که گفته شد برای رنده کردن لبه‌ها همیشه می‌توان از رنده دستی نیز استفاده کرد. برای رنده کردن وجوه یک قطعه چوب [کم ضخامت] بهتر است از یک دستگاه جلو برنده استفاده نمایید تا احتمال هرگونه آسیب به حداقل ممکن برسد.

عمق برداشت از سطح چوب را به هر اندازه که تنظیم می‌کنید، پیش از شروع کار لازم است همه چیز را به دقت مورد بررسی قرار دهید. دستگاه را خاموش کرده و به کمک یه تکه پارچه ضخیم توپی را به آهستگی به حرکت درآورید تا تیغه‌ها پایین‌تر از سطح میز کارده قرار گیرند. سپس یک قطعه چوب کاملا چهارتراش و نسبتا بلند را روی میز کارده قرار دهید تا امتداد آن به میز کارگیر هم برسد. اختلاف سطح بین میز کارگیر و قطعه چوب با میزان عمق برداشت می‌بایست برابر گردد.

اگر قسمت عمده‌ای از کار شما رنده کردن لبه‌های قطعات چوبی است، از ثابت نگهداشتن محل گونیای ثابت دستگاه و حرکت دادن قطعات در محل همیشگی خودداری کنید. چرا که این امر با گذشت زمان موجب کند شدن قسمت مشخصی از تیغه‌های رنده شده و برای رنده کردن صفحات و وجوه چوبی در نتیجه نهایی کار تاثیرگذار خواهد بود. به همین دلیل و به منظور تقسیم بار روی بخش‌های مختلف تیغه‌ها، هر از گاهی محل گونیای ثابت دستگاه را تغییر دهید.

نحوه رنده کردن لبه‌ های قطعه کار با استفاده از کف رنده

قطعه کار را با حفظ فاصله چند سانتی‌متری از توپی دستگاه روی میز کارگیر قرار دهید. یک سمت قطعه کار را به طور کامل به گونیای ثابت دستگاه تکیه دهید. قطعه را به آرامی به سمت تیغه‌های دستگاه حرکت دهید؛ به گونه‌ای که با دست چپ قطعه را به سمت گونیا فشار داده و با دست راست آن را به سمت جلو برانید. با گذر کردن قطعه کار از توپی دستگاه، وزن خود را به مرور از پای عقب به پای جلو متمایل کنید. قطعه کار را به سمت جلو برانید تا دست راست به میز کارده برسد.

رنده کردن نر قطعه کار با کف رنده

هنگامی که دست راست شما به میز کارده رسید، ضمن حرکت دادن قطعه کار به سمت جلو موقعیت دو دست خود را جابه‌جا کنید. دست چپ خود را به سمت عقب قطعه کار برده و مجددا به سمت گونیا نیرو وارد نمایید. سپس دست راست را عقب‌تر برده و به قطعه کار دوباره نیرویی به سمت پایین وارد کنید. مراحل فوق را تکرار کنید تا تمام چوب از توپی دستگاه عبور کند.

رنده کردن نر قطعه کار به کمک دستگاه کف رنده

نحوه رنده کردن لبه انتهایی قطعه کار (کله چوب)

بسیاری از درودگران بر این باور هستند که کله چوب را نمی‌توان با دستگاه کف رنده تسطیح نمود. اما با رعایت نکته‌ای ظریف اما با اهمیت این امر نیز امکان‌پذیر خواهد بود.

برای رنده کردن کله چوب یا لبه انتهایی قطعه کار ابتدا لازم است تنها قسمتی از آن را از تیغه‌های رنده عبور دهید. بدین صورت که کله چوب را با حفظ فاصله چند سانتی‌متری از توپی رنده، روی میز کارگیر قرار داده و یک وجه آن را کاملا با گونیای دستگاه مماس نمایید. چهار انگشت خود را در یک سمت گونیای دستگاه قرار داده و با شست خود وجه دیگر قطعه کار را مانند تصویر نگه دارید. سپس به آهستگی قطعه کار را به سمت توپی رنده حرکت دهید. پس از عبور حدودا ۲ تا ۳ سانتی‌متر کله چوب از تیغه رنده، قطعه کار را به سمت خود کج نمایید تا از روی توپی فاصله بگیرد.

نحوه رنده کردن کله چوب با کف رنده

قطعه کار را ۱۸۰ درجه بچرخانید و در حالی که قطعه کار را مماس با گونیای دستگاه قرار داده و با انگشتان دست راست خود احاطه کرده‌اید، به آهستگی قطعه کار را به سمت توپی دستگاه حرکت داده و از آن عبور دهید. قسمتی که در مرحله نخست رنده کردید در این مرحله در انتهای قطعه کار قرار گرفته و باعث می‌گردد تا از تکه شدن یا ایجاد پریدگی در کله چوب جلوگیری به عمل آید.

نحوه رنده کردن کله چوب با کف رنده

رنده کردن سطوح قطعه کار با استفاده از کف رنده

برای رنده کردن سطوح قطعات چوبی با استفاده از کف‌رنده‌ای که فاقد محافظ یا پوشش روی تیغه‌ها است، به منظور حفظ ایمنی هر چه بیشتر، ابتدا لازم است گونیای دستگاه را به سمت چپ تیغه‌ها تا جایی حرکت دهید که هیچ قسمتی از توپی حاوی تیغه‌ها باز نمانده و توپی تماما توسط سطح قطعه کار پوشانده شود. قطعه کار را با حفظ فاصله چند سانتی‌متری از توپی روی میز کارگیر قرار داده و لبه آن را به طور کامل به گونیای دستگاه بچسبانید.

رنده کردن سطوح قطعه کار با استفاده از کف رنده

در صورت امکان بهتر است از دو قطعه کمکیِ جلوبرنده استفاده نمایید. جلوبرنده‌ها را با حفظ فاصله مساوی از دو لبه قطعه کار، درسط در وسط به نحوی قرار داده که راستای آن‌ها با راستای قطعه کار یکسان باشد. قطعه کار را به آهستگی به سمت تیغه‌ها حرکت دهید. با دست چپ خود نیرویی به سمت پایی وارد آورده تا قطعه کار به طور کامل روی میز کارده بنشیند. همچنین در حین حرکت دادنِ قطعه کار به سمت جلو، با وارد آوردن نیرویی تماس آن با گونیای دستگاه را نیز حفظ نمایید. برای رنده کردن قطعات بلند، هنگامی که دست راست نیز از توپی عبور کرد، دست چپ را (به همراه جلوبرنده) به پشت دست راست برده و مجددا قطعه کار را به سمت جلو برانید.

ما در این مقاله بطور کامل درمورد کف رنده برای رنده کردن چوب توضیح داده ایم امیدواریم که از این مقاله استفاده کرده باشید.

نوین چوب فروشنده انواع کف رنده

نوین چوب فروشنده انواع کف رنده در تهران و شهرستانها می باشد . همچنین توجه داشته باشید آموزش اپراتور برای استفاده درست از دستگاه، تأمین قطعات و خدمات پشتیبانی یک محصول از دیگر مواردی است که قبل از خرید کف رنده باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید.
تمامی محصولات ارائه شده توسط شرکت نوین چوب دارای یک سال گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش است. آموزش اپراتور در محل کارگاه مشتری و توسط کارشناسان مجرب شرکت نوین چوب و به صورت حضوری انجام می‌پذیرد که این آموزش ها تا حصول اطمینان از فراگیری مشتری نسبت به عملکرد این ماشین در زمان استاندارد ادامه خواهد داشت.

از دیگر محصولات نوین چوب می توان به خراطی ، سوراخ زن ، زبانه زن و … اشاره کرد.  در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر برای خرید کف رنده و مشاوره لطفاً با کارشناسان شرکت نوین چوب تماس حاصل فرمایید.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *