چگونه اتاق را عایق صدا کنیم ؟ [ ۱۱ روش عایق کردن خانه ]

فرقی نمی‌کند کجا زندگی می‌کنید در شهر، حومه‌ی شهر یا بیرون از آن، صداهای اضافه همه‌ جا پیدا می‌شوند. حتی در آرام‌ترین محله‌ها هم حجم کمی صدای اضافی شما را اذیت خواهد کرد. خب راه‌ حل چیست؟

  • راه‌های انتقال سر و صدا از بیرون از خانه را از بین ببرید.
  • صداهایی که توسط افراد خانواده ایجاد می‌شوند را کم کنید.
  • برای کاهش هیاهویی که تولید می‌شود از مواد عایق صدا استفاده کنید.

چگونه خانه و اتاق را عایق صدا کنیم ؟

در ادامه روش‌هایی برای کمک به عایق کردن خانه را آورده‌ایم تا خانه‌تان را هر چه بیشتر دنج و ساکت نگه دارید.

۱- خانه را با فرش و پرده پوشش دهید !

پارچه‌ های سنگین باعث جلوگیری از انتقال صدا به داخل خانه می‌شوند. مبلمان با استاندارد درست، فرش‌ های کفی و همین‌ طور آویز‌ های دیواری می‌توانند گزینه‌ های بادوامی برای این کار باشند. همچنین فرش‌ ها، کف‌پوش‌ چوب ‌پنبه یا وینیلی و سقف‌ آکوستیک در محدوده‌های بزرگ‌تر عملکرد بهتری دارند.

 

۲- از عایق صدا یا دیوار خشک (تخته گچ) استفاده کنید !

عایق خانه امری مهم برای کاهش صدا در زندگی روزمره است. یکی از را‌ه‌ ها استفاده از دو لایه دیوارخشک است که می‌تواند انتقال صدا را به‌طور اساسی کاهش دهد. یکی دیگر از گزینه‌ های تأثیرگذار استفاده از دیوارخشک‌ های آکوستیک و QuietRock است که انتقال صدا را بین ۲۵ تا ۴۰% در مقایسه با دیوارهای ساخته شده با دیوارخشک‌های استاندارد کاهش می‌دهد.

۳- کف‌پوش‌های عایق‌ صدا را امتحان کنید !

این کف‌ پوش‌ ها می‌توانند انتقال صدا از طریق کف زمین را کاهش دهند. این کف‌پوش‌ها در زیر لایه‌ی پوشش اصلی قرار می‌گیرند و در امتداد درزها چسبانده می‌شوند. کف‌پوش‌های عایق زمین در انواع مختلف موجود است سعی کنید عایقی مناسب با جنس کف زمین خود انتخاب کنید.

۴- پنجره‌ها را درزگیری کنید !

در‌ها و پنجره‌ها در ظاهر کمترین انتقال صدا را دارند. با استفاده از درزگیرها تمامی نقاط اطراف چهارچوب‌ها را ببندید و تمامی درزهای ریز به‌جا مانده را با استفاده از بتونه‌های آکوستیک مخصوص این کار پر کنید.

۵- از درب‌های تو پر به جای درب‌های تو خالی استفاده کنید !

استفاده از درب هایی با غالب تو پر گزینه‌ ای مناسب‌ تر از درب‌ های تو خالی برای عایق‌کاری صدا هستند. درب‌ هایی با اندازه مناسب که کاملاً در چهارچوب اصلی قرار گیرند می‌تواند مقدار قابل‌توجهی از صدا را کم کند البته نه همه‌ی آن را.

 

۶- لوله و کانال‌ها را با پوشش‎‎‌های مخصوص بپوشانید !

با توجه به اینکه حتی رد شدن آب در لوله‌ های خانه می‌ تواند صدا ایجاد کند حجم قابل‌توجهی از صدا توسط لوله‌‌ های آب ایجاد می‌شود. با استفاده از پوشش‌ های مخصوص لوله‌کشی می‌توانید صدای داخل لوله‌ ها هنگام عبور آب را تا مقدار زیادی کم کنید.

۷- بدون کفش در خانه راه بروید !

هیچ چیز آزاردهنده‌تر از صدای کفش روی کف‌پوش‌های چوبی در نیمه‌های شب نیست. کفش‌های خود را هنگام ورود به خانه با یک جفت دمپایی روفرشی تعویض کنید و همیشه چند جفت دمپایی آماده برای خانواده و دوستان خود داشته باشید.

۸- لوازم برقی بی‌صدا انتخاب کنید !

قبل از خرید هر نوع وسیله برقی ابتدا به درجه‌ی صدای آن که با دسیبل (db) اندازه‌گیری می‌شودخوب دقت کنید. برای مثال یک ماشین ظرف‌شویی با ۵۵ db بیشتر از ماشین ظرف‌شویی با ۴۵ db صدا تولید می‌کند.

 

۹- از پدهای کاهش صدا استفاده کنید !

اضافه کردن یک پد صداگیر زیر وسایل آشپزخانه با ایجاد یک لایه بین موتور دستگاه و سطح سخت زمین صدا را کاهش می‌دهد. این روش می‌تواند روی تمامی وسایل خانه اثرگذار باشد از تهویه هوا گرفته تا ماشین‌های شست و شو. گزینه‌های دیگری مانند نئوپرین و پدهای چوب پنبه‌ای هم می‌تواند مناسب باشد.

۱۰- کف‌پوش‌های لق که صدا می‌دهند را محکم کنید !

صدای جیرجیر کف‌پوش‌های شل از صداهای آزاردهنده‌ی خانه است. برای ایجاد یک راه‌حل دائمی و جلوگیری از صدای کف‌پوش‌ها روی یکدیگر بهتر است کف‌پوش‌ها را تثبیت کنید. همین‌طور می‌توانید زیر کف‌پوش‌ها را با پوششی مخصوص ایزوله کنید.

۱۱- درهای پارکینگ خود را به دربازکن‌های برقی DC مجهز کنید

درهای اتوماتیک پارکینگ هنگام باز و بسته شدن هیاهوی زیادی به پا می‌کنند. این دربازکن‌ها با موتورهای DC به باز و بسته شدن درها را با صدایی کم‌تر کمک می‌کند.

Table of Contents

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *